Suppeserien: Kylling og nudelsuppe

Kylling og nudelsuppe
Kylling og nudelsuppe

En god og varm kyllingsuppe kan varme helt innerst i sjela. Etter å nettopp ha flyttet klokka trengte vi virkelig en som kunne pakke oss godt inn og trøste oss litt ettersom det er lenge til vi kan gå i shorts og t-skjorte ute igjen. Vi satte sammen en asiatisk inspirert kylling og nudelsuppe med stjerneanis og kanelstang som hovedkrydder, og jammen gjorde det susen.

Til denne kan du bruke rester fra søndagskyllingen eller kjøpe ferdiggrillede lår i ferskvaredisken hvis det er lettere. Vi kjøpte lår som vi stekte selv kvelden i forveien etter først ha vasket dem og krydret dem på nytt. Lårene er ofte helt greie rå, men krydderet de bruker i ferskvaredisken er ofte litt vel forutsigbart og kraftig. Ved å skylle lårene og vaske det vekk står man fritt til å krydre de på nytt selv. Lår har også mer smak enn kyllingfileter så det er absolutt å anbefale. Stek dem på 170 grader i en langpanne en times tid etter å først ha brunet dem i en stekepanne. Du kan også kjøle dem ned og legge dem i fettet og kraften som kommer ut under steking. Den kan du forresten ta med i suppa, det gjør ingen ting.

Hvis man ikke har risvin så går det helt fint uten, et alternativ kan være litt hvitvin og sukker, eller bare en ts. sukker dersom du ikke har hvitvin. Hvis du ikke har tørket ingefær så kan du alltids bruke fersk. En ts med revet ingefær bør holde i massevis som alternativ. Som man kan se på bildet er det faktisk nesten mer praktisk med spisepinner enn med skje til denne suppa, men gaffel er også innafor.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 6 kyllinglår revet i mindre biter
  • 4 nudelpakker
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 4 kyllingbuljongterninger
  • 2 liter vann
  • 6 vårløk
  • 3 shiitakesopp
  • 1/2 ts tørket ingefær
  • 4ss soyasaus
  • 2ss risvin (mirin)
  • Olje til steking

Fres løk og sopp til løken er gyllen. Fyll på med vann og kyllingbuljong og kok opp med kanelstang, stjerneanis, tørket ingefær, soyasaus og risvin. La dette koke lett i 10 minutter. Ha i kyllingbitene og la dette trekke i 5 minutter før du har i nudlene. Disse pleier å trenge 3 minutter men les på pakka.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.