Suppeserien: Fruktsuppe

Fruktsuppe til jul
Fruktsuppe til jul

I dag er det julaften, men det er fortsatt en god dag for suppe. Norwegian fruit soup er kanskje større i utlandet enn det er i Norge. Den varme søte suppa med duft av kanel og stjerneanis, er perfekt for jula. Hvor mye av hva man putter i, virker ikke å være så farlig, for det er et hav av oppskrifter å ta av. Det viktigste er nok allikevel å ha i nok svisker og aprikos.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1 pære
  • 1 klementin
  • 100g tørket aprikos
  • 30g rosiner
  • 200g svisker
  • 70g dadler
  • 1/2 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 1 liter vann
  • 1ss maizena
  • 3ss sukker

Ta ut stenene fra dadlene og legg de sammen med resten av frukten i vann noen timer. Så koker man det bare opp og lar det putre i 20 minutter med kanelstangen og stjerneanisen. Tykne suppa med maizena og smak til med sukker. Kjøl ned og server kald, gjerne med litt krem over.

God jul fra oss!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.