Mat Oppskrifter

Suppeserien: Hummerbisque

Hummerbisque

Hummerbisque

Bisque er den siste av de franske suppetypene vi har igjen å lage og det er ikke helt uten grunn. Originalt krever de ganske så mye arbeid for en liten bolle (eller flere) med suppe. Kort forklart er Bisque en fiskesuppe kjørt i blender og tyknet med fløte. Men det er ikke helt så enkelt. Faktisk så var det slik at jo mer jeg leste om bisque for å sette meg inn i det, jo mindre mot fikk jeg til å gå løs på hummeren som var i kjøleskapet. Til slutt fant jeg ut at det bare var best å gjøre det enkelt. Kanskje ikke kjempeautentisk, men nærme nok og uansett veldig god.

Har man først en hummer vil man ha mest mulig smak ut av den, så da får vi bruke hele. Alt det som man ikke skal spare får koke lenge og godt og gir kjempesmak til suppa. For ordensskyld hadde vi en som var ferdig kokt.

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 1 hummer
  • 1 stangselleri
  • 1 terning med fiskebuljong
  • 1 liter vann
  • 3 sjalottløk
  • 2 vårløk
  • 1 gulrot
  • Klunk med hvitvin
  • Klunk med cognac
  • 2ts tomatpuré
  • 1,5dl fløte

Del opp hummeren i mindre biter men spar kjøttet fra halen og klørne. Hvis du ikke er sikker på hvordan du deler en hummer og forbereder, den er dette en bra video som forklarer hvordan. Fres resten lett sammen med løken og gulroten i olje. Hell i cognac og tenn på hvis du tør, hvis ikke lar du det bare koke ut, det samme med hvitvinen. Så fyller du på med vann, tomatpure og en terning med fiskebuljong for å hjelpe på med litt ekstra smak. La dette koke i minst 45 minutter før man kjører det i en blender. Men vær forsiktig, litt om gangen og dekk blenderen med et kjøkkenhåndkle og hold godt på. Det blir et vanvittig trykk og det er ikke gøy med varm suppe sprutende utover hele kjøkkenet. Press pureen gjennom en sikt og klem ut all væsken du klarer. Ha suppen tilbake i kjelen med de bitene med hummer man sparte tidligere og spe på med fløte. Gi det et lite oppkok og server suppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply