Karrilaks og pasta

Karri curry laks pasta
:-)

Etter å ha virret rundt på Maxi en dag i forrige uke uten helt å vite hva det skulle bli til middag endte jeg opp med dette litt på måfå. Da glemte vi å ta bilder så da ble vi nødt til å lage det en gang til for å få tatt bildene. Helt greit for min del. Denne gangen droppet vi også reker som vi hadde i sist, det funka ikke noe bra.

2 porsjoner

  • 400gr med laks
  • 1 Paprika
  • 1 Grønn chili
  • ½ Lime
  • 1 teskje med fish-sauce (Nam plah)
  • 1 stor teskje med red curry paste
  • 2 dl fløte
  • Paprikapulver, karri, chili
  • Tagliatelle

Del opp fisken i terninger. Hvordan er opp til deg. Stek laksen på medium temperatur. Det skal ikke bli stekeskorpe på fisken. Laks er kald fisk og skal ikke stekes på høy temperatur. Det sier Andreas Viestad!. Når du har fått stekt fiskebitene litt i kantene fløte i panna, den skal være litt rå inni, men det går over. Rett etter tar du i nam plah og curry paste. Rør den ut i fløten som alt er i panna uten å ødelegge fisken. Krydre med paprikapulver, karri og chili. Og du, ikke vær feig a, uten å overdrive. Hakk opp paprika og chili, dette skal i panna på slutten slik at de fortsatt er litt sprø. Kommer de i panna for tidlig blir de vasne. Mot slutten vrir du også ut litt saft av en halv lime.

Server med salat på en seng av tagliatelle.

Jeg vurderer forresten snart en egen post bare viet til den fantastiske fiskesausen fra Santa Maria. Must have!

Pass på temperaturen
Fint med grønn chili som bryter

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version