Ønsker oppskrift (fremgangsmåte) for helgrillet smågris:
Planlegger Grisefest for 15-20 personer i Reinfjord, Kvenangen, på St Hans natten. Trenger noe veiledning!!
Kåre
I den siste lenken står det litt om grillen jeg fikk laget og som jeg virkelig er fan av (å grille grisen på indirekte varme og med lokk gjør jobben veldig enkel). Jeg skjønner du kan å sveise, så å bruke tid på en ordentlig grill er verdt det. Jeg har også lagt termofliser i bunn for å få indirekte varme og for å unngå varmetap i bunn av grillen.
Ellers er det eneste tipset jeg har å forberede seg godt, ha alt du kan tenke deg klart (kull, alufolie, redskaper, flyttbare bord, peisblåser osv, se liste).
Jo mer jobb du gjør før du varmer opp grillen, jo lettere er det, fordi du kan konsentrere deg om å holde kullet varmt, og grisen saftig, og resten av tiden kan du drikke øl, nyte solen og prate med gjestene. Noen bør følge med grillen hele tiden underveis.
Hei Christoph!
Tusen takk for greit og utfyllende svar.
Jeg starter snart planlegging av festen, og gleder meg stort. Solen skinner jo hele natten der oppe på den tiden.
Mvh
Kåre Kjølseth
Ønsker oppskrift (fremgangsmåte) for helgrillet smågris:
Planlegger Grisefest for 15-20 personer i Reinfjord, Kvenangen, på St Hans natten. Trenger noe veiledning!!
Kåre
Hei Kåre, jeg har skrevet to blogginnlegg om å grille gris her:
https://innifristelse.no/2011/09/grisefest-med-hel-gris-pa-grillen/ og
https://innifristelse.no/2010/09/om-a-grille-gris/
I den siste lenken står det litt om grillen jeg fikk laget og som jeg virkelig er fan av (å grille grisen på indirekte varme og med lokk gjør jobben veldig enkel). Jeg skjønner du kan å sveise, så å bruke tid på en ordentlig grill er verdt det. Jeg har også lagt termofliser i bunn for å få indirekte varme og for å unngå varmetap i bunn av grillen.
Ellers er det eneste tipset jeg har å forberede seg godt, ha alt du kan tenke deg klart (kull, alufolie, redskaper, flyttbare bord, peisblåser osv, se liste).
Jo mer jobb du gjør før du varmer opp grillen, jo lettere er det, fordi du kan konsentrere deg om å holde kullet varmt, og grisen saftig, og resten av tiden kan du drikke øl, nyte solen og prate med gjestene. Noen bør følge med grillen hele tiden underveis.
Hei Christoph!
Tusen takk for greit og utfyllende svar.
Jeg starter snart planlegging av festen, og gleder meg stort. Solen skinner jo hele natten der oppe på den tiden.
Mvh
Kåre Kjølseth