Pizza med hvit saus

Den franske hvite sausen bechamel er anvendelig til mer enn bare pasta og lasagne. Bytter du ut tomatsausen med bechamel og strør over noen biter med blåskimmelost, litt bacon, oliven, kanskje litt sopp og parmesan så har du en pizza som både er annerledes og helt fantastisk. Det kan minne litt om Flammküchen men smaker… Continue reading Pizza med hvit saus

Anettes Bechamel

Foto: jlastras cc

Oppskriften på bechamel, slik den opprinnelig er beskrevet, er et veldig godt utgangspunkt til en saus som er anvendelig til mye mer enn man kanskje tenker over. Lenge forbandt jeg hvit saus med fiskegrateng, fiskeboller, fiskepudding, blomkålsgrateng, pølsegrateng og rynket instinktivt på nesen når hvit saus ble nevnt. Urettferdig for den hvite sausen vi derfor… Continue reading Anettes Bechamel

Jambalaya

Vi elsker gryter og mat som bruker tid på å bli ferdig. En som skiller seg litt ut fra de tradisjonelle vi pleier å lage er Jambalaya. Det finnes mange variasjoner på denne alt ettersom hvor man befinner seg i Mexicogulfen. De to mest kjente er Creolsk som inneholder tomater og linkes til New Orleans,… Continue reading Jambalaya

Exit mobile version