På samme måte som hjemmelaget tacokrydder smaker en milliard ganger bedre enn den du får ferdigblandet kan man gjøre nesten samme øvelse med krydderet til kyllingfajitas. Så lenge man har alt krydderet i skapet sparer man fort litt penger på det også. I denne varianten liker vi å blandet krydderet sammen med olje og lage en marinade som kyllingkjøttet får kose seg i. Kjøttet får også en fin og sprø skorpe som knaser fint med de deilige grønnsakene man har i lefsene. Denne marinaden holder helt fint til 2 store fileter og kan strekke seg til 3. Buljongterninger kan av og til være litt vonde å bryte opp i mindre biter, men et triks kan være å legge ut en terning til tørk kvelden før.
Hjemmelaget krydder til fajitakyllingen
Cuisine: MexicanDifficulty: Easy4
servings15
minutes1
hour300
kcalSett sammen ditt eget krydder til kyllingfajitaen i en fei.
Ingredients
1 ss Maisenna
3 ts Chilikrydder
2 ts Paprikakrydder
1 ts Sukker
1 knust terning kyllingbuljong
1 presset hvitløksfedd
1/2 ts Cayennekrydder
1 ts spisskummin
2-3 ss nøytral olje
Directions
- Bland sammen krydder og rør det ut med oljen
- Vend marinaden inn i kyllingbiter og la det marinere i 20 min i kjøleskapet
- Stek det raskt på Medium-høy varme
Kyllingbuljongterningen inneholder ganske mye salt, så det skal ikke være nødvendig å salte ekstra. Har du gutta på besøk og de vil ha litt hot texmex til Coronaen sin så kan det være en ide å ha en halv finhakket chili eller habanero i marinaden. Da blir det fart på kyllingen!
Se også oppskrift på hjemmelaget tacokrydder eller prøv en annen texmex rett: Chili con carne