Hjemmelaget BBQ-saus

Denne BBQ sausen er veldig enkel og holder seg på glass i rundt tre uker i kjøleskapet. Vi har brukt den på alt i fra kylling til spareribs så den er superanvendelig.

Hvis du ikke har sett den enda har vi også skrevet om hjemmelaget ketchup.

Ingredienser

  • 3ss rapsolje
  • 1 finhakket løk
  • 3 pressede hvitløk
  • 1ts pepper
  • 1ts salt
  • 2ss chilipulver
  • 1ts paprikapulver
  • 1dl Worchestershiresaus
  • 1dl senep (kjøp gul amerikansk)
  • 5dl ketchup
  • 1dl eplecideredikk
  • 0.5dl sitronsaft
  • 3dl brunt sukker
  • 1dl honing

Fres løken i en gryte til den er gyllen, ha i hvitløken og fres et minutt til. Ha i pepper, salt, chilipulver og paprikapulver og rør til du kjenner den deilige lukten fra krydderne stiger opp fra gryta. Ha i resten av ingrediensene, det kan være lurt å gjøre de klare i en bolle på forhånd slik at de raskt går i gryta. Kok opp og la det putre i 20-25 minutter slik at sausen tykner god til.

Ha det på et sterilt gammelt syltetøyglass og kjøl det ned. Denne holder seg i tre uker på glass i kjøleskapet.

Published
Categorized as Mat Tagged

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

  1. Svært god BBQ-saus! Lagde den på kølgrillen i går som tilbehør til kyllingvinger.. Jeg benyttet presset limesaft isteden for sitronsaft.

Comments are closed.

Exit mobile version