Suppeserien: Blomkål og purresuppe

Blomkålsuppe

Ukens suppe er en annen variant av blomkålsuppen som vi alt har laget en gang tidligere. Da brukte vi jevning, denne gangen har vi en veldig rask og enkel suppe som tar omlag 15 minutter å slenge sammen. Perfekt for oss småbarnsforeldre! Veslegutten i familien synes denne suppen var “mmmmmMMHMmm”! Et trikset for å unngå for mye søl er å tilsette litt brød i skålen til de som sliter litt med å balansere skjea.

Denne uka har forså vidt gått med til klargjøring av huset hvor vi skal flytte inn i morgen. En liten strek i regningen er at kjøkkenbenken ikke kommer før om to uker, så det blir spennende å se hva slags suppe vi klarer å få til i løpet av neste uke, men noe skal vi nok klare. Har noen tips til suppe vi kan lage på grillen kanskje?

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 8 dl hønsekraft (Vi brukte 8 dl vann og 2 terninger buljong)
  • 2 dl melk
  • 1 blomkålhode
  • 2 bananløk
  • 1/2 purre
  • 1 pk serrano
  • Persille og brød

Skjær opp blomkålhodet i små bunter og skyll godt. Kok opp 8 dl vann og tilsett buljongterningene. Når buljongen har blandet seg godt tilsettes melken. Ha i blomkål, grovhakket purre og løk, og kok opp for å la det trekke i 10 minutter, til blomkålen blir ordentlig mør. Fisk ut noen blomkålbiter og bruk stavmikser for å lage en jevn og klumpfri suppe av alt som er igjen. Rør inn hakket persille og ha tilbake den blomkålen du fisket ut.

Server med sprøstekt serranoskinke, og litt purre på toppen.

Men det var det med suppe på grillen da dere?

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version