Suppeserien: Kremet spinatsuppe

Kremet spinatsuppe
Kremet spinatsuppe

Kremet spinatsuppe

Nå var det jammen lenge siden vi hadde hatt en grønn kremet suppe. Faktisk har vi ikke hatt det i det hele tatt, og den siste grønne suppa vi lagde var det grønn ertesuppe, den første vi lagde i serien.

I dag fikk jeg en voldsom craving på spinat av en eller annen grunn. Det kan være all oppussingen og at koppen kjennes ut som at den har vært i ringen mot Skippern, hvem vet. Resultatet ble at jeg måtte lage meg en enkel og rask spinatsuppe. Denne gangen brukte vi en potet for å tykne den litt sammen med fløte og det ble veldig bra. Får håpe jeg blir like sterk som Skippern av den.

Suppeserien: Kremet spinatsuppe

Cuisine: SuppeDifficulty: Easy
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

40

minutes

Kremet spinatsuppe er enkelt og godt

Ingredients

  • 400g spinat

  • 1 potet

  • 1 løk

  • 3 hvitløkfedd

  • 5dl kyllingkraft

  • 2dl fløte

  • 2dl melk

  • salt

  • pepper

  • rømme til servering

  • liten klype cayenne

  • klatt med smør

Directions

  • Finhakk løk, hvitløk og potet
  • Fres løken i smør til den blir gyllen, ha i hvitløk og små potetbiter ett minutts tid før du fyller på med kyllingkraft. For ordensskyld er 5dl vann og en buljongterning mer enn godt nok. Du kan sikkert bytte ut til grønnsaksbuljong hvis du ønsker det, men kylling gir en bedre smak. Det tar ca 10 minutter før potetene er møre.
  • Stapp halvparten av spinaten i gryta og sett på lokket igjen.
  • Når det har falt sammen etter 2 minutter har du i fløte og melk og lar det putre forsiktig i 10 minutter til.
  • Så har du i resten av spinaten og legger på lokk.
  • Følg resten av instruksjonene lengre ned i teksten

Nå kommer et valg. Du kan kjøre suppa i blender, da blir den enda mer kremete, men da må du trekke suppa av varmen nå og la den vente i 5 minutter så den ikke er aldeles for varm. Jeg er ikke veldig glad i å bruke blender, fordi det spruter varm suppe og blir så mye søl, men resultatet blir ofte bra til slutt. Alternativt kan du bruke stavmikser så snart spinaten har falt litt sammen og det er mulig å få tak i litt væske. Det blir også veldig bra, men suppa blir litt mindre kremete.

Kjør den uansett til den har blitt jevn, også kjører du den enda litt til. Smak til med salt, pepper og bittelitt cayenne hvis du har. Server med en rømmeklatt.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

4 comments

  1. Hva burde jeg erstatte fløten og melken med for å gjøre suppa laktosefri? Eventuelt vegansk

Comments are closed.

Exit mobile version