Suppeserien: Guinness og potetsuppe med cheddar

Suppe av guinness, potet og cheddar
Suppe av guinness, potet og cheddar
Suppe av guinness, potet og cheddar
Suppe av guinness, potet og cheddar

St. Patrick´s day var kanskje i går, men slik som vi har vært på hæla den siste tiden tar vi denne i dag med høye kneløft. Det er tross alt ikke så lenge til neste år. Vi har enda til gode å bruke ØL i en suppe i Suppeserien så det var jaggu også på tide.

Hvor autentisk irsk denne er har jeg virkelig ikke peiling på, men når vi først fant denne kunne vi nesten ikke la være. Oppskrifta er med andre ord basert på Elise Bauer sin, men tilpasset norske forhold. Jeg fant forøvrig ikke skikkelig Cheddar på den nye supern i gata, men Tine har lansert en smørecheddar som fikk gjøre nytten.

Resultatet ble en kremet suppe med kraftig smak. På termos med på tur tror jeg den er helt fantastisk.

Ingredienser

  • 3dl Guinness
  • 5dl kyllingkraft
  • 550g poteter i små biter eller skiver
  • 2 selleristenger
  • 1 løk
  • liten bunt fersk timian
  • 1ts worchestersaus
  • 150g tine smørbar cheddar

Kutt opp løken og fres den i ei gryte med litt smør til den er gyllen, ha i selleristengene i biter og fres disse raskt. Fyll på med Guinness og kyllingkraft. Kok opp og ha i potetene, la det summe til de er møre. Det aller beste for denne suppa, for å få den skikkelig kremete er å bruke blender. Pass bare på å holde godt på lokket og kjør litt om gangen. Varm suppe, sprutende over hele kjøkkenet er en nedtur. Hvis du ikke orker, blir det også god suppe med stavmikser. Til slutt rører du inn Worchestersaus.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.