Er det en ting vi slet med i fjor vår så var det å få på plass en brenneslesuppe vi virkelig var fornøyd med. Eller rettere sagt, en brenneslesuppe vi rett og slett ikke var missfornøyd med. Totalt tror jeg vi testet 3 varianter før vi rett og slett bare ga opp hele greia.
Etter forrige ukes fantastiske egg og baconsuppe fikk jeg en kjempeide når jeg drev i kjøkkenhagen og ryddet for våren. Skuddene på veg opp kunne jo brukes i en tilsvarende suppe som sist. Nå blir de små skuddene som akkurat er på vei opp av bakken og kun har fått noen få blader, beskrevet som de beste å bruke til mat. Så her er det bare å få på seg hagehankene og plukke.
Ingredienser til 2 porsjoner
- 70g bacon
- 4cm sitrongress
- 1liter vann
- 2 terninger med hønsebuljong
- 2ss soyaolje
- 2 redikker i tynne skiver
- 5 dl brennesleskudd
- 1 brennesleskudd til pynt
- 1 pakker nudler
- 50g aromasopp
Vi starter på nesten samme samme måte som i Egg og Baconsuppen ved å koke opp bacon, sitrongress og buljongterningene i vann. La dette summe for seg selv i 30 minutter før du steker baconet i en varm panne sammen med soppen. Fisk ut sitrongresset og ha i brennesleskuddene som du har hakket grovt, soyaolje og redikker. Så snart soppen er myk tar du den over i gryta. Samtidig koker du opp en pakke med nudler i en egen kjele. Når denne er klar starter du med å fylle en bolle med nudler, suppe og til slutt bacon og friske skudd til pynt på toppen. Det kan være fristende å fylle opp godt med nudler i bunn, men den blir bedre hvis man begrenser seg litt.