Sist lagde vi pizza med brennesle, men en annen urt som virkelig kommer nå i overgangen vår og sommer er løpstikken. Akkurat når den kommer er den helt fantastisk, og siden den er en av de mer ønskede plantene prøver vi å bruke den så mye som mulig. Løpstikke er omtalt som kjærlighetsurten og livechekylling (foret på løpstikke) gir gode assosiasjoner hos oss som hadde dette til hovedrett i bryllupet. Vi har hatt et par pizzaer med hvit saus i det siste, så det spørs om vi ikke koker opp noe skikkelig tomatsaus til neste gang.
Trenger du oppskrift på god pizzadeig har vi en som er enkel her. Den gir svært gode porsjonspizzaer.
Ingredienser til to porsjonspizzaer
- 1 kyllingfilet
- 2 store skjeer creme fraiche
- 2ss finhakket løpstikke
- peanøtter
- dryss med mozzarella
- timian
- oregano
- olje
- pepper
Snitt opp kyllingfileten i mindre biter og har den i en marinade som består av olje, salt, oregano og timian. Den trenger ikke å ligge i mer enn 10-15 minutter før du steker kyllingbitene raskt på høy varme. 2-3 minutter holder, de skal tross alt inn i ovnen en runde også. Ha to store spiseskjeer med creme fraiche i en bolle og rør inn den finhakkede løpstikken. Krydre med et lite dryss pepper. Spre blandingen utover en pizzabunn og topp med kyllingbitene, peanøtter og et lite dryss med tørr mozzarella. Stek pizzaen raskt på høy varme.