Pizza med potet og bacon! Nå snakker vi Hedmarken her

Potetpizza med bacon og rosmarin
Potetpizza med bacon og rosmarin.
Potetpizza med bacon og rosmarin.

På Hedmarken er det to ingredienser som regjerer. Potet – og bacon. Hva er vel da mer riktig for oss å lage en skikkelig Hedmarkenpizza? Potet på pizza høres kanskje helt fjernt ut men det skal visstnok være en veldig tradisjonell variant. Jeg trodde selv det egentlig bare var litt sært når jeg kom inn på ideen. Men det viser seg at selv Jim Lahey, som har en av New Yorks mest kjente bakerier og pizzarestauranter, har laget sin variant. Han kjører all-potato uten saus, ost og bacon. Resultatet med potet på pizza blir en mild men nøtteaktig topping som bygger en grunnmur for å løfte flere andre toppinger. Det blir kanskje ikke helt riktig å sammenligne det med potetstappe til pølser, men noe i nærheten smaksmessig. Sammen med Bacon, blåmuggost og rosmarin blir resultatet helt fantastisk.

Sjekk denne for oppskrift på pizzabunn.

Ingredienser til 2 pizzaer – pizzasaus

Pizza med potet
  • Olivenolje
  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1ss tomatpure
  • 1 boks med hakkede tomater
  • 1ss sukker
  • 2ts salt
  • Pepper

Pizzatopping

  • 2 poteter
  • Tørr mozzarella
  • Blåmuggost som Selbu blå
  • 1 pakke bacon (140g)
  • Frisk rosmarin

 

Start med sausen. Kutt løken i terninger på størrelse med en fingernegl og finhakk hvitløken. Fres løken først i litt olje før du har i hvitløken. Etter 2 minutter har du i tomatpureen og lar dette stå i 2 minutter mens du rører før du har i boksen med tomater. Tilsett sukker, salt og pepper. Siden sausen har sukker skal den ikke koke alt for lenge, da blir den bare for søt.

Finsnitt potetene i tynne, tynne skiver. Helst bruk mandolin hvis du har, hvis ikke, har du i det minste en god grunn til å kjøpe en. Kok opp vann med salt og kok potetskivene i 2-3 minutter før du tar de ut av vannet og legger de i en bolle. Du kan godt skylle de forsiktig også. Målet er bare å myke de opp litt. Stek baconet veldig lett i en stekepanne. Det skal ikke rekke å bli helt ferdig – men det trenger litt hjelp på veien, tiden i ovnen blir litt kort alene.

Bak ut pizzabunnene og start med saus, fortsett med ostene, poteter og bacon. Til slutt legger du på litt rosmarin og steker pizzaen raskt i ovnen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version