Toppa pølse: Fersken og rødløkssalsa

Pølse med ferskensalsa
Pølse med ferskensalsa
Pølse med ferskensalsa

En ting som rett og slett er fantastisk på all slags grillmat er frukt. Denne salsaen basert på fersken og rødløk med hete fra jalapenos funker som bare rakkern på både taco og ostesmørbrød. Den er helt fin etter bare noen minutter, men den blir enda bedre etter en dag i kjøleskapet. Dressingen har en helt enkel base og blir smaksatt med laken fra glasset med syltet jalapenos.

I oppskriften er mengden oppgitt i gram med ca alternative måleenheter i parentes bak. Du kan variere mengden som du selv ønsker og vil nok få et helt fint resultat. Vi har bare skrevet dem slik vi smakte den fram.

Ferskensalsa med jalapenos

Fersken og rødløksalsa

  • 165g finhakket fersken (ca 3 fersken)
  • 60g finhakket rødløk (ca 1/2 rødløk)
  • 4g koriander (ca en klype)
  • 14g limesaft (ca 1/2 lime)
  • 10g finhakket jalapenos (ca 1 hel uten frø)
  • Finhakk fersken, rødløk, koriander og jalapenos uten frø. Bland sammen med resten av ingrediensene og sett det i kjøleskapet til du skal bruke dem.

Dressing

  • 50g rømme
  • 25g majones
  • 8g japlapenospickle – (ca 2ts.)

Bland alt sammen og rør godt. Det vil forsøke å skille seg men kommer godt sammen igjen etter litt røring.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version