Salsiccia og risotto

Salsiccia og risotto
Salsiccia og risotto

Her kommer en oppskrift på pølser og risotto jeg har ventet lenge på å få publisere!

Ina, Steve, meg og Marit
Ina, Steve, meg og Marit

Rett før påske var jeg og et par andre bloggere og kreative invitert inn til Nortura og deres utviklingsavdeling for å være med på en pølseworkshop. Her var blant annet Ina fra Matpåbordet, Marit som skriver FruTimian, Espen fra HeiaMat og selveste Steve som jeg og Audun grillet mot på Norges Grillmester. Han er for øvrig en av produktutviklerne hos Nortura.

Workshopen var utrolig morsom og vi hadde fri tilgang til krydderlageret mens farsene var laget på forhånd av pølsesjefen selv i Nortura, Tom Skjekkeland. De pølsene jeg prøvde meg på fikk alt i fra ramsløk, einebær, kaffe, ingefær, appelsinskall og kakao til mer vanlige krydder som paprika, majoran og pepper. Samtlige av pølsene hadde nok litt å gå på for å bli perfekte, men det var veldig gøy å se at det ikke var helt umulig å lage pølser som faktisk var veldig gode og svarte på oppgavene.

Fra krydderlaboratoriet
Fra krydderlaboratoriet

Vi fikk også prøvesmake to pølsetyper som kommer på markedet nå i høst. Den første av de som jeg skal blogge om og bruke i en oppskrift er salsiccia.

Krydret med fennikel og anis er salsiccia en fet pølse med masse smak, og vi har brukt den både på pizza og på pastaen tidligere. Ofte så kommer den som rå pølse, men denne fra Gilde kommer forhåndsdampet slik at det er en fast pølse.

En klassiker er å servere salsiccia med risotto og det var det vi følte det var på tide å lage også.

Risotto har vi laget et par ganger tidligere. Sjekk ut den vi lage på bål, med høyrygg, til asparges om våren eller den vi lagde til wasabikyllingen. Det ligger flere triks til risottolaging i de oppskriftene, så de er verdt å sjekke ut.

Stek pølsene med litt urter over
Stek pølsene med litt urter over

Ingredienser

  • 400g risottoris
  • 1-2 sjalottløk
  • 2-3 store sjampinjonger
  • 15dl kyllingkraft
  • 2ss smør
  • 40-50g Parmesan

Start med å koke opp kraften til risottoen. Mens den varmes opp kan du frese løken og soppen i stekepannen med litt smør. Tilsett risen og la den bli gyllen før du sper på med kyllingkraft til det dekker. Sett stekepanna på middels varme så det ikke svir seg men syder lett. Herfra og ut handler det om å tilsette jevnt med kraft så det dekker risen til den er ferdig. Helt til slutt kan du vende inn litt av den revne parmesanen.

I mellomtiden kan du steke pølsene i en egen stekepanne eller i ovnen på et brett ved 220 grader til den har en kjernetemperatur på 64 grader. Siden pølsene kan ha ulik temperatur ved start bruker jeg aldri klokka på dette, men alltid et steketermometer, det bør du også gjøre. Å legge noen friske urter over pølsene mens de steker gir også en god spiss på pølsene, men er strengt tatt ikke nødvendig.

Salsiccia og risotto
Salsiccia og risotto

 

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.