Det finnes noen retter som bare funker uansett hvor mye klokka er. Frokost, brunsj, lunch, middag, kveldsmat eller nattmat. Dette er en sånn rett. Den krever svært lite av deg med tanke på arbeid og du får en rett som er smakfull og lett samtidig som den metter. Har du et godt helt lyst knafritt brød til løfter det hele retten enda mer.
I ingredienslisten ser du noe som heter Ras al hanut. Det er en nordafrikansk kryddermiks og betyr egentlig noe slikt som «kongen i butikken». Dette skal være en blanding av det beste krydderet krydderselgeren har å tilby. Det finnes ikke noen komplett oppskrift på hva som er i, men i de blandingene jeg har smakt har blant annet spisskummen, gurkemeie, ingefær og nellik vært framtredende. Karianne som skriver Kitchn Queen har en oppskrift på Ras al hanout som du kan lage selv. Orker du ikke kan du bruke paprika, kardemomme og karri med litt salt og pepper.
Vi har brukt chorizo, men har du en annen godt krydret pølse er det bare å bytte ut med en annen du måtte ha for hånden. Men bruk en pølse som er litt krydret, for her må den stå litt fram.
Sjekk også våre forslag til pølsetopping
Ingredienser til 2 porsjoner
- 1ss smør til steking
- 60g chorizo
- 1 løk
- Ras al hanout
- pepper
- salt
- 60g spinat
- 1hvitløkfedd
- 1 boks med tomater
- 3-4 egg
- Litt revet ost
Start med å steke pølsebitene i en panne med litt smør på medium varme. Tilsett løken sammen med krydderet og la den bli mør før du har i spinaten og hvitløken. Når spinaten har falt litt sammen har du i boksen med tomat og lar dette surre på litt under medium varme i 15 minutter. Lag noen hull i sausen og slipp eggene oppi. Riv litt ost å ha over og dekk til med folie eller lokk. Skru ned temperaturen enda litt til slik at det ikke brenner seg. Når eggene har stivnet litt på toppen er de ferdige. Bruker du for høy varme blir de overkokt og harde nederst og myke øverst. De skal helst være litt rennende helt igjennom, så er her er varmekontroll essensielt.
Server med godt brød, deilig kaffe og gode venner.