Hvorfor eltefrie rundstykker er perfekte å lage hjemme

Eltefrie rundstykker
Knafrie rundstykker

Eltefrie og knafrie rundstykker krever minimalt med jobb og blir både sprøe og saftige. Jeg tør påstå at de for en travel hjemmebaker er absolutt det enkleste man kan gjøre for å gi seg selv en førsteklasses frokost.

Bedre alternativ enn grytebrød
Jeg har også etterhvert begynt å foretrekke eltefrie rundstykker framfor eltefritt grytebrød. Mens grytebrødene har skiver som enten er for store eller for små, er rundstykkene perfekt porsjonerte slik jeg vil ha dem.

Fine, luftige og saftige rundstykker med hvetemel
Bruker du bare hvetemel får du fine, luftige og saftige rundstykker som du kan dytte masse deilig syltetøy eller leverpostei på. De suger til seg saft og den sprø skorpen i bunn gjør at det ikke lekker igjennom. Mindre søl!

Lag grove rundstykker med havremel
Hvis du vil ha de litt grovere kan du blande inn så mye som 20% havremel og 30% annet grovmel. Jeg holder alltid av 50% av melmengden til hvetemel slik at de skal være luftige og danne mest gluten.

Rundstykker uten melk
For dem som er laktoseintolerante eller ikke skal ha melk av andre grunner er eltefrie rundstykker helt nydelig. Billigere er de også å lage.

Ultimate rundstykker til frokost lørdag morgen
Hvis du gjør som oss og setter den eltefrie deigen med rundstykker på fredag kveld før klokken 23, stiller stekovnen til å skru seg på klokken 06.30, så kan du dytte inn runstykkene klokken 07.30 og ha helt ferske varme rundstykker klokken 8. Alt du må gjøre et kvarter før du skal sette dem inn er å dele dem opp i stykker, brette de noen ganger og sette de på en melet overflate.

Litt vanskelig vinkel, og en liten barnefinger foran linsa der et øyeblikk, men dere skjønner :-)

Bruk pizza stein eller bakestål/pizzastål for å få de steinovnsbakte i stekeovnen
Ok, det er vanskelig å få til bakevarer som om det var bakt i en steinovn når du bare har en stekovn – vi vet. Men hvis du bruker bakestål, også kjent som pizzastål, eller en pizzastein kommer du et godt stykke. Da blir de fine og sprø under, og varmen i ovnen hjelper godt til. Hvis du har en rist kan du også sette den nederst med en metallbolle med vann i for å skape ekstra damp inne i ovnen. Det høres rart ut, men da blir de ekstra gode, prøv det.

Har du ikke pizzastål enda? Det får du kjøpt her! (Sponset lenke)

Eltefrie rundstykker er perfekte å lage hjemme

Cuisine: FrenchDifficulty: Easy
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

341

kcal
Total time

9

hours 

Dette setter du fort sammen på kvelden og baker ut på morgenen i løpet av 10 minutter.

Ingredients

  • 750g hvetemel

  • 4g tørrgjær

  • 10g salt

  • 600g vann

  • Grovt alternativ
  • 500g hvetemel

  • 250g rugmel

  • 100g fibra

  • 5g tørrgjær

  • 11g salt

  • 600g vann

Directions

  • Bland sammen de tørre ingrediensene
  • Ta vann i blandingen
  • Vend sammen med en sleiv slik at det ikke er noe tørt igjen i bunn av bollen
  • Dekk bollen med plastfolie
  • Legg et kjøkkenhåndle over for å holde på varmen
  • La stå over natten
  • Varm stekovn med stekeplate, pizzastein eller bakestål på 230 grader en time før du skal steke
  • Vend ut deigen og del i passe emner – 100 gram pleier å være passe, men du finner fort ut hvor store du vil ha dem
  • Brett inn 4 hjørner mot midten av hvert emne og snu de opp ned slik at brettekantene kommer ned.
  • Legg de på den varme platen i ovnen og stek de i 15-20 minutter
  • Når de er ferdige tar du dem ut og lar dem hvile seg på rist i 5-10 minutter

Video

Notes

  • Du kan variere masse med dette utgangspunktet. Det kan også være digg å dyppe toppen i et fat med solsikkefrø eller lignende for å få litt pynt på toppen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version