Ost og vinkurs med Svein Lindin

Svein Lindin
Svein Lindin

I forrige uke arrangerte vi Ost og vinkurs for våre abonnenter i Østlendingen. Svein Lindin er jo en mann jeg er litt kjent med fra før av. Først av alt har jeg stått på mailinglisten hans en stund og fått tipsene fra tid til annen, og kvinneguiden.no som vi henter en del stoff i fra bruker han rett som det er. Senest i romjulen når de hadde test av champagne.

Kurset var et ”Hvorfor rødvin er helt feil til ost, og alt du har gjort tidligere var feil kurs”. Mannen vet jo hva han driver med, etter eget utsagn smaker han på drøye 15.000 viner i året, så når han skal få fram et poeng gjør han jo det. Den ost og vin kombinasjonen som passet smakte fantastisk, og den som ikke passet var et fullstendig flykrasj.

Ostene og vinene vi smakte på var disse:
Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2009
Sancerre Les Caillottes 2010 – Mot Chevre
Turchheim Gewurtztraminer Brandt Grand Cru 2009 – Mot Munster
Cava Juve y Camps Reserva – Mot Brie
Nederburg Noble Late Harvest 2009 – Mot Roquefort
Søt sherry: Fernando de Castilla Antique Pedro Ximenez

Vi hadde også en ost som sherryen ble helt over, men jeg er ikke helt sikker på hva den het. Godt var det, for det smakte karamellpudding.

Noen av de tingene som jeg husker og som sikkert er helt uvesentlig er følgende:
Rødvin og ost fungerer ikke, fordi melkeproteiner og tanniner i rødvin gir en metallisk smak. D0h, det gir jo mening når man får det fortalt, selv av en bergenser.
Lukter vinen solbær er det mest sannsynlig en cabernet.

Tallagio passer til pizza og i biff
Munster passer i sauser og… på pizza

Nå er jeg kanskje ikke helt uhildet siden det er arbeidsgiveren min som arrangerte kurset, men et par ting skal være riktig; Vi fikk nok å smake på av vin, og osten var av en særdeles god kvalitet, mye av den var det også. I tillegg fikk vi aromahjulet (hvorfor har ingen laget en app enda?), kompendium og gavekort på online vinkurs.

Andre som skal ha kurs:
31. januar – Moss-Avis
2. februar – Drammens Tidende
3. februar – Laagendalsposten
8. februar – Østlandets Blad
14. februar – Kragerø Blad
15. februar – Varden

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version