Steketemperatur kylling

Rustikk rosmarinkylling med ovnstekte grønnsaker og trøffelbearnaise
Rustikk rosmarinkylling med ovnstekte grønnsaker og trøffelbearnaise

Denne siden inneholder reklame gjennom annonselenker til kommersielle aktører (merket)

Kylling kan man ta ut av stekeovnen ved 67-68 grader, hvis man pakker den inn når den kommer ut vil temperaturen stige noe. Det går fint å få den litt over 70 grader før kjøttet blir tørt. Kyllingfilet som er tynnere er ferdig ved 70 grader og vil ikke stige noe særlig. Saften skal være fin og klar. Hvis man har lagt kyllingfileten i stekepanna eller på grillen vil det kunne stige litt i temperatur.

Et godt tips til kylling er å bruker Römertopf (kommersiell lenke). Det er en leigryte med lokk. Dampen som oppstår gjør at kyllingen steker utrolig jevnt og smaken blir helt fantastisk. Det er nesten som om all aromaen blir “steamet” inn i kyllingen. Her kan du bruke masse urter for mest mulig smak. Du finner en lenke til oppskrift lengre ned i teksten her.

Jeg bruker alltid steketermometer når jeg skal steke kylling, enten det er på grillen, hel i ovnen eller rett i panna inne. Jeg vil ha saftig kylling, men jeg vil ikke at den skal være rå. Min anbefaling er derfor at du går til anskaffelse av en Thermapen (kommersiell lenke). Den har en tynn spiss og er lynrask. Fordelen er at du ikke brenner deg på fingra, og det er ikke ut som du har stukket en blyant i kyllingen etterpå.

Sjekk også ut andre steketemperaturer

Steketemperatur lam og lammelår

Steketemperatur storfe / okse

Steketemperatur svin

Vi har også noen andre fantastiske oppskrifter med kylling som kan være verdt å prøve:
Fritert kylling og Chorizo
Rustikk rosmarin kylling med trøffelbernaise
Kylling og nudelsuppe
Chicken Tikka Masala
Pulled Chicken
Jambalaya
Beercan chicken
Coq au biere i Weissbier
Coq au vin (gud bedre!)
Kylling i Römertopf

Denne siden inneholder to kommersielle lenker som er merket. Det betyr at hvis du klikker på dem, og handler noe, så får vi en liten slant. Vi syns det er ryddig å gjøre deg oppmerksom på det.

Exit mobile version