Steketemperatur oksekjøtt

Med oksekjøtt eller storfe har du store muligheter for å variere temperaturen. Under 50 grader regner man kjøttet som rått mens det mellom 50 og 65 grader er regnet som medium. Da er midten alt fra veldig til litt rosa og blir litt brunere ut mot kanten av kjøttet. Du må komme nærmere 65 grader før kjøttet skal oppleves som varmt helt igjennom. Når du dytter litt på det skal du kjenne litt motstand. Ved 67 til 75 grader er kjøttet godt stekt. Det kjenner du igjen ved at kjøttet er grått helt igjennom og det er ganske så fast når man klemmer litt på det.

Hvis man griller eller steker kjøttet blir det utsatt for direkte varme, så da kan du trekke det av varmen ved 55 grader og det vil stige litt mot 60 og bli perfekt medium.

Entrecôte på bøttegrillen

Steketemperatur kylling, og steketemperatur svinekjøtt har vi samlet på egne sider.

Et godt steketermometer er en god investering og et godt triks er å plassere det slik at du kan se temperaturen uten å åpne ovnen. Hvis du skal ha mange gjester som ønsker kjøttet forskjellig stekt er et annet triks å servere ytterenden til de som liker kjøttet godt stekt. Der er det nemlig mest stekt.

 

 

Exit mobile version