Søndagsbesøk på Simenstad gård

Brit Skurdal Braastad og Anette
Brit Skurdal Braastad og Anette

Til bryllupet fikk jeg av Anette i gave å dra på matkurset grønn gourmet på Simenstad gård i Ringsaker. Sammen med Anette selvsagt. Etter en travel etter-bryllups-tid fikk vi endelig kommet oss av gårde forrige søndag. Gården ligger flott til rett ved Rudshøgda mellom Moelv og Brumunddal. De har også et kurs som går på brødbaking i bakerovn.

Når vi kom på gården stod gårdsgutten Peder og syslet med hønene sine på gårdstunet. Totalt hadde han 10 forskjellige typer med høner og kyllinger og jammen var det leven ute på plassen hvor de ruslet fritt omkring. Flotte var de også, bare se på bildene i galleriet.

I løpet av de 10 timene vi var der rakk vi å lage
•    Te av ferske urter
•    Te av tørkede urter
•    Vaniljeparfait
•    Eggerøre med ”nyplukkede egg”
•    Simenstadkiwi
•    Persillepesto (to typer)
•    Blomkålssuppe
•    Kjøttrullade med pesto, bygg-gryn, ovnsbakte grønnsaker, soppstuing og oljemarinerte aspargesbønner

Vi hadde en kjempedag og koste oss veldig. Med oss hjem fikk vi også egg og brød bakt i bakerovnen deres. Et par av tingene vi lærte skal vi definitivt bruke. Brit som er husmora på gården delte også noen spennende tanker og filosofier rundt råvarene vi omgir oss med på Hedmarken. Legg også merke til hva man lager maten på i kjøkkenet der på gården… :-)

Til høsten kommer det også fra Simenstad gård på Andreas Viestads program New Scandinavian Cooking / En bit av Norge, så det blir spennende å se. Du kan lese om da Andreas Viestad var på Simenstad gård hos Ringsaker-Blad. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at Viestad selv ble tatt godt i mot på gården. Vi lurer også på om vi ikke skal dra med oss noen på de andre kursene de har der utover høsten og vinteren. Noen som er med på et cognac-kurs?

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.

Exit mobile version