Digg på fredag

Digg på fredag Jørgen O Grann
Digg på fredag

Kokeboken Digg på fredag av Jørgen O. Grann er en bok som ufortjent fikk ligge litt lenge. Vi fikk den tilsendt av forlaget for gjennomlesing men i en travel hverdag fikk den kun et lite blikk før den av en eller annen grunn havnet på hylla. Kanskje var det den litt rotete layouten eller mangel på stoppord for matsnobben som gjorde at den gikk rett under radaren.

Men jøye meg som mye gøy det egentlig er i den. Det er en bok full av fet og dårlig samvittighet for alle som forsøker å leve sunt resten av uka. En slags samlet skrift fullstappet med alskens snacks og fridagsretter man unner seg den ene dagen i uka. Litt småtrøtt begynte jeg å bla i den mens jeg lå på sofaen og jeg kan ikke huske sist jeg ble skrubbsulten så fort. Ledet inn i fristelse? Jasåvist!

Digg på fredag inneholder ikke noen helt store gourmetopplevelsen, med sauser og steker som skal forberedes over lang tid. Det er en hyllest til fredagen og tvkvelden med fokus på taco, pizza, tapas, asiatisk, pølser og snacks, fritert eller ikke. Som det står skrevet, dette skal være raskt, det skal være godt. Jeg har ikke talt over hvor mange oppskrifter det faktisk er i boka, men de er korte uten alt for mye prosa. Det vil si, bortsett fra helt i starten hvor det er en innledning til både fredag og tvkvelden.

For å ta de to mest ”fredagske typene”  er kapittelet om taco er stort og godt skrevet. Vi har en egen oppskrift på hjemmelaget tacokrydder, men den som er i boka ser også veldig bra ut. Både oppskriftene og tipsene er  verdt å få med seg. Vi er jo litt snobbete når det kommer til pizza så vi sier ikke mer enn at tomatsausene så veldig bra ut og lar pizzakapittelet være med det. Men det er oss, og ikke Jørgen det er noe galt med.

Johannes er enda litt liten, men for de som har barn i riktig alder er nok dette en bok med oppskrifter som kan skape jubel og entusiasme i hjemmet. Det er til og med en oppskrift på ostepopp! Det kan man like!

Her finner du de andre kokebøkene vi har skrevet om tidligere.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=39XgpE1COi8[/youtube]

(P.S. vårt tips er foresten å spise ostepopp med pinner).

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version