Verdens viktigste pasta – restepastaen

Pasta
Pasta

Å kunne kaste sammen en rask pastarett kan redde deg når som helst. Hvis du ikke kan noen ting annet på kjøkkenet, er dette det du må kunne. Det er grunnen til at vi alltid har pasta, egg, hvitløk og parmesan i skapet. Vi har lagt oss til en vane å bruke de tre siste ingrediensene i veldig mange av rettene vi lager og pastaen holder seg jo så godt i skapet eller skuffen at det ikke er noe å tenke på. Som noen sikkert vil legge merke til er dette ganske likt en skikkelig  Carbonara. Har du ikke parmesan kan du bruke en annen hard ost, men best blir det med parmesan eller peccorini. Med dette som utgangspunkt kan man bruke det man måtte ha i kjøleskapet av smårester til å sette sammen en rask lunch eller noe å bite i litt seint på kvelden.

Som variasjon til dette har vi brukt alt i fra noen skiver peperoni, sopp, ulike spekeskinker, koteletter og pølsebiter. Man kan også bruke brokkoli, asparges, kjøttrester fra gårsdagens middag og som du skjønner er nesten variasjonene nær uendelige. Finn en ingrediens som har mye smak og gå for denne. Men skal det være behov for å supplere litt kan man bruke en løk eller for eksempel litt erter.

Siden dette er en resterett er det veldig vanskelig å beregne noe mengde på ingrediensene, men noen kan man være sikre på.

Pr porsjon

  • 100g pasta
  • 25g revet parmesan
  • 1 stor eggeplomme eller 1 lite helt egg
  • 1 lite hvitløkfedd (trenger ikke mye hvitløk)
  • Olje eller smør til steking
  • Pepper

Sett pastaen til koking med litt salt, alle typer går helt fint. Når vannet nesten koker steker du opp de ingrediensene du ønsker å basere pastaen på med litt olje eller smør (eller begge deler). Til den som er avbildet ble det brukt 4 sjampinjonger og litt fersk basilikum. Når pastaen koker tar du den i vannet og koker til den nesten er ferdig. I mellomtiden kan det være lurt å blande sammen eggeplommen med osten så du har den klar. Spesielt hvis du bruker et helt egg er dette nødvendig. Når pastaen er klar er det lettest å ta pastaen med en klype rett i stekepanna. Men ta stekepanna av plata først, ellers blir det for varmt. Når pastaen har kommet over i stekepanna heller du en god øse med pastavann over i stekepanna. Lager du flere enn to porsjoner kan du vurdere å ta en halv øse til. Jeg syns en øse fungerer fint opp til 2 mellomstore egg. Helt til slutt har du eggeblandingen over i stekepanna og rører godt så det får blande seg sammen. Sausen som danner seg i panna skal være kremete og begynner eggene å koagulere må du være rask og få over litt mer pastavann og fortsette med røringen.

Værre er det ikke. Har man gjort det noen ganger går det fort og til slutt gjør man det nesten i blinde.

Sjekk også ut den fantastiske cajun-scampi-pastaen vi har skrevet om.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version