Stout og sjokolademilkshake

Milkshake av stout og sjokolade

Det har vært en klassisk norsk variert sommer så langt i år, men vi kan ikke henge med hodet av den grunn. En sommerlig drikk jeg egentlig har laget for lite av er Milkshake. Vi har jo alle våre turer på Mc Donalds på søndager der en kald milkshake har vært det som står mellom liv og død men utover det har jeg ikke hatt et så fryktelig godt forhold til det. Vi har sjelden iskrem i kjøleskapet, og før vi fikk Johannes i hus har det ikke pleid å gå uvettes mye melk heller. For et par uker siden var jeg så heldig å bli invitert til Stockfletch som skulle lansere sine milkshakes i sommer og der fikk jeg en innføring i de enkle grepene for å lage en god milkshake.

Mange milkshaker er jo rett feminie så etter litt prøving og feiling har jeg klart å sette sammen en litt mer maskulin variant. Med Øl. Stout har ofte gode sjokolade og kaffetoner i seg og jeg tenkte at dette kunne være noe spennende å bygge videre på. Sjokolade og kaffe går jo veldig fint sammen med melk, så det skal jo ikke være noen grunn til at stout ikke skal gå sammen med melk. Det vil si, det er jo noe kullsyre og alkohol der så man må jo treffe på blandingsforholdet. Utrolig nok gikk det veldig greit, og den største utfordringen min har vært å få til sjokoladen. Jeg har jo nær ingen erfaring med baking så det var lite å hente der. Heldigvis hadde Tove som skiver på Idefull.no også hatt de samme sjokoladeutfordringene og funnet en god metode. Takk for den!

Jeg har fulgt de annbefalingene jeg ble gitt og droppet fløteisen og bruker isbiter i stedet. Fløteis er ofte kokt og pasteurisert, tilsatt sukker og whatnot så derfor kan den godt droppes. Helmelk og en liten slump fløte hjelper til med å holde mengden melkefett oppe. Et par isbiter gjør den kald og fin og gjør den også veldig lettdrikkende.

Stout og sjokolademilkshake
1 dl stout
4 dl helmelk
1/2 dl fløte
50g kokesjokolade
5 terninger med isbiter

For å få sjokoladen sånn passe smeltet jeg den i en halv dl med fløte, vispet den lett og satte den i kjøleskapet i 20 minutter. Ha melken, stouten, sjokoladesausen og isbitene i blenderen og kjør i et par sekunder. Server raskt.

Denne her tenker jeg er perfekt sammen med Eggs Bennedict på varme søndager etter lørdager som ble avsluttet alt for langt inn i natten.

Published
Categorized as Drikke

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version