Barnevennlig pølse og broccoligrateng

Barnevennlig pølse og broccoligrateng
Barnevennlig pølse og broccoligrateng

Innimellom suppene og helgematen spiser vi også raske ukompliserte hverdagsretter. Dette er vår variant på den klassiske pølse og broccoligratengen.

Mange bruker vanlig hvit saus til pølsegratengen, og strengt tatt er det jo det som gjør det til en grateng. Men siden pjokken ikke helt enda håndterer gaffel som Gretzky håndterte Titan 4020 på 80tallet og det er enklest med mat han kan plukke med fingrene, må vi av og til gjøre en litt annen vri. En Gretzkyfinte om du vil. Fløte gjør den kremete og binder ingrediensene sånn passe sammen og tjener derfor formålet på en helt grei måte. Jeg er litt sær på pølser og foretrekker noen med både grov tekstur og masse smak. På et besøk innom Annis på Ringebu tidligere i uka plukket jeg med meg noen barnevennlige pølser av oksekjøtt som fungerte helt utmerket, men man må ikke ha sære pølser. Bruk de du har. Her har vi faktisk ikke brukt hverken salt eller pepper, fordi det var så mye smak i pølsene, men det skader ikke med litt kvernet pepper over. Revet muskat gir den også en litt ekstra edge. Denne er også fin å forberede litt kvelden i forveien. Broccoli og pølser kan kuttes opp på forhånd, pennen kan veies opp og gjøres klar. Sett det på et brett i kjøleskapet og da er det bare å dra alt ut i ett når man kommer hjem fra jobb, pang så er man i gang.

Ingredienser til 3 store porsjoner

  • 300g pølser
  • 200g broccoli
  • 200g penne pasta
  • 2 dl fløte
  • 1/2 klump mozzarella revet i biter
  • 40g revet parmesan

Kok penne i en kjele for seg. Kok de i ca 8 minutter. De trenger ikke være helt ferdige, men nesten. I en stekepanne starter du samtidig med å steke pølsebitene. Når de nærmer seg ferdig har du i broccolibitene og gir de en rask runde før du tilsetter fløten. Dette kan få stå og godgjøre seg til pastaen er ferdig kokt. Fløten skal koke litt inn, men den trenger ikke bli alt for tykk. Når pastaen er klar er det bare å sile den av og vende den inn med pølsene og broccolien som bader i fløte. Ha alt over i en ildfast form, ha osten over og gratiner det i stekeovnen til osten er gyllen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version