Suppeserien: Verdens enkleste suppe

Verdens enkleste suppe
Verdens enkleste suppe

Verdens enkleste suppe, er kanskje den vi kunne skrevet lengst om. Når jeg var liten pleide mamma å lage buljong med spagetti hvis jeg ble kravstor til kvelds. Hadde jeg lekt ute i snøen og kom inn kald og utmattet på kvelden, gjorde den også helt fantastiske underverker sammen med en skive brød. Dette må jeg nok ha tatt med meg til 20 årene, for da hadde jeg en tendens til å lage suppe når jeg havnet på nachspiel. Da var det et par ingredienser som gikk igjen i alle studentkjøkken. Spagetti, buljong, løk, oregano, og pepper. Var jeg heldig kunne jeg også finne chili og litt Tabasco for å få opp heten. Det er kanskje ikke så mye mat, men jaggu gikk det unna og den fikk et rykte på seg for å bremse all fyllesyke som kunne oppstå dagen etter. Dette er en bitte litt utvidet variant men var utrolig deilig når jeg kom hjem i går helt utmattet etter en lang dag.

Det kan forresten bli spennende å se hvordan suppeserien klarer seg framover. Vi har nemlig kjøpt oss nytt hus som vi akkurat har tatt over og nå er i ferd med å pusse opp. Vi skal jo ha mat hver dag, men det tar litt tid å planlegge, lage og skrive om alle suppene. Vi gir ikke opp og har virkelig lyst til å klare målet. For sikkerhetsskyld drar vi på Torsdag til New York noen dager. Det var jo en kjempeide å skulle dra på ferie nå, etter å ha kjøpt hus, men reisen bestilte vi for et år siden og er noe vi virkelig har gledet oss til. Derfor kommer nok neste ukes suppe på fredag – men det får gå.

Ingredienser til 3 porsjoner
1 gulerot
1 skive med sellerirot
1/2 løk
1 liter kyllingkraft
2ss oregano
1 klype chilikrydder

Kutt opp guleroten i stenger og en god skive med sellerirot i terninger. Løken grovhakkes og sammen freses de raskt i en gryte. Fyll på med kraft. Bruk enten buljongterninger eller fond, her går det meste. Del spagettien i tre på lengden og ha de i gryta. Når spagettien begynner å bli klar har du i krydderet.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version