Steam buns med andebryst og appelsinsaus

steambun3

Man kan ikke bare bake steam buns, man må fylle de med noe også. I all denne testingen var det spesielt andebryst med appelsinsaus jeg ble aller mest fornøyd med. Disse ønsker jeg nå å dele. Jeg brukte sous vide på brystene, men du kan helt fint steke det i panna også. I tillegg til bryst og saus fylte jeg bunsene med agurk, vårløk og noen sesamfrø. Men sausen, la sausen få redusere skikkelig. Det er verdt det! Utgangspunktet for krydderblandingen var en kinesisk five-spice miks som de bruker mye til fete kjøttsorter. Du kan selv mikse forholdene men jeg pleier å være forsiktig med nellikspiker.

Se her for oppskrift på steam bun.

Andebryst

Ingredienser krydderblanding

  • 2ts fennikelfrø
  • 1ts tørket ingefær
  • 1ts tørket stjerneanis
  • 4 nellikspiker
  • noen biter med tørket chili
  • soyasaus

Mortre fennikelfrøene, nellikspikrene og chilibitene og bland inn ingefær og stjerneanis. Skjær striper i andefettet og gni inn krydderblandingen.

Skal du sousvide har du brystene med en ts soyasaus i posen og lar den ligge i 45min til 4 timer på 57 grader. Når brystene er ferdig tar du dem ut av posen og steker fettsiden på høy varme i en panne til fettet har blitt sprøtt og fint. La den roe seg 3-4 minutter før du skjærer opp brystet i skiver. Sjekk også billig sous vide for hvermannsen.

Bruker du vanlig stekepanne har Christopher Sjuve en helt fin metode her som jeg har brukt flere ganger selv tidligere. Pass på at brystene er romtempererte (det trenger mer enn en time på benken på å klare det), rut de opp som vanlig og stek de på høy varme med fettsiden ned i 5 minutter. Skru ned temperaturen litt og stek dem to og et halvt minutt på andre siden. Øs over med fett. La de hvile på benken noen minutter før du skjærer dem opp i skiver.

Appelsinsaus til and

Denne sausen er tykk, søt og helt magisk til and. Det som er viktig er å ta seg tid til å redusere den nok, men med en and som trenger fire timer har man mer enn nok tid. Denne er så verdt det.

Ingredienser

  • 2ss vann
  • 4ss brun farin
  • 3.5dl appelsinjuice
  • 2ss sherryeddik
  • 3.5dl kyllingkraft
  • 3ss finhakket sjalottløk

Kok opp vann og den brune farinen, rør slik at den har løst seg helt opp og til blandingen nærmer seg sirup. Spe på med resten og reduser det til det er rundt 1.5 dl igjen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version