Grønnkålchips – hipstersnacksen

kale chips
Grønnkål chips

En ting amerikanske matblogger skrev mye om for en stund tilbake var grønnkålchips.  Grønnkål eller kale som det heter på engelsk har vært en av de hippeste ingrediensene det siste året, så skal du henge helt i halen av hippeskalaen er det denne ingrediensen du skal ta med deg fra butikken. Disse chipsene er kanskje noe av det letteste og gøyeste å lage og er en rask intro til råvaren.

Gni de godt inn med olje

Det har tatt litt tid før de har kommet i norske butikker, men jeg vet at det er flere kjeder som nå har det i sitt standardsortiment, så det hjelper. Grønnkålen er det bama kaller for en supergrønnsak og er proppet med vitaminer, mineraler og kostfiber. Jeg vil kanskje beskrive den som en krysning mellom kål på smak og en slankere strammere versjon av rapidsalat i utsende og figur.

Jeg brukte det i noen av testene for steam buns tidligere i vår, da ved å steke bladene litt i stekepannen. Men skal du lage chips er det lettest å bruke stekeovnen. Det er som jeg har sett noen si kanskje litt voldsomt å sammenligne det med potetchips, men det er en rask snack. De kan forresten smaksettes med en hel masse ulike krydder så her er det bare å prøve seg fram.

Pass på at de ikke blir overstekt

For en liten bolle trenger du en pakke med grønnkål. Snitt de løs fra stammen slik at det blir minst mulig med stilker. Skyld det godt, tørk det og bland inn en olje. Vi fikk et veldig godt resultat med en olivenolje som var smakstilsatt basilikum fra Oliviers & co. Gni oljen godt inn på alle bladene slik at de er godt dekket og legg de på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek de i ovnen på 150 grader med varmluft i mellom 9 og 11 minutter. Det er bedre å ta de ut litt før enn at de skal bli for mye stekt. En del av de chipsene jeg lagde denne gangen ble litt vel mye stekt og de smaker definitivt best mens de er grønne – før de blir brune.

Strø litt krydder over før du samler dem og har de i bollen. Havsalt er en sikker og safe vinner, men en liten gamble med en bbq-rub vi hadde stående ble virkelig godt. Faktisk var alt spist opp før jeg hadde rukket å skrive dette…

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version