Min signaturmeny på grillen

 

Til og med bilde av meg på posen!

Rett før helgen fikk jeg en pakke på døren med en utfordring fra Espen Lie, leder av Meny-lauget og dommer i Norges Grillmester. Posen var pakket med masse digg og utfordringen var å lage min egen signaturrett fra grillen med innholdet i posen. Du kan se utfordringen i videoen over.

Jeg har vel egentlig ingen spesiell signaturrett eller meny på grillen, og dere som har fulgt bloggen og Norges Grillmester vet jo at jeg og helgrilletkylling ikke akkurat har vært bestevenner. Da var det litt ekstra snert i utfordringen at det fineste stykket i posen var en stor og deilig kylling. Siden jeg ikke har jeg noen spesiell signaturmeny på grillen så da får jeg vel legge meg litt i selen og sette sammen en.

I posen var det mer enn nok til å lage en treretters men for å få det til måtte jeg lage den over flere dager slik at logistikken skulle gå i hop. Du kan derimot klare det på en dag hvis du jobber litt ekstra med det – for den er ikke så omfattende og krever ikke så voldsomt mye arbeid. Du trenger bare litt tid.

Forrett: Øldampede blåskjell

Øldampede blåskjell på grillen

Til forrett så valgte jeg å bruke blåskjellene som fulgte med. Ikke spesielt innovativt og skulle dampe de på grillen med mørkt øl, men det viktigste er at det smaker godt. Dette er noe for alle og helt ukomplisert.

Her kan du lese oppskriften til de øldampede blåskjellene

Hovedrett: Rosmarinkylling med trøffelbearnaise

Rustikk rosmarinkylling med ovnstekte grønnsaker og trøffelbearnaise

Etter at kyllingen ble min bane i Norges Grillmester har jeg brukt litt tid på å lese meg opp og teste metoder for å grille hel kylling. Jeg hadde tenkt å spare denne til litt senere i sommer, men den passet like godt å ta nå. Trikset er å ta ut ryggraden brette ut kyllingen og skjerme brystene med lårene. Lett å grille, lett å kutte etterpå. Trillende varme kyllinger er så dumt når man er sulten.

Kylling og rosmarin går jo som hånd i hanske, og med ovnsbakte grønnsaker til som også har fått litt av den deilige urten blir dette en fullstendig banger av en hit når bearnésen får en skje med trøffelolje i seg. Dette ble så godt at magen smiler fortsatt. Til og med pjokken spiste kylling som om det handlet om alle gravemaskinene i hele verden. Da koste far og sønn seg noe enormt.

Du kan lese om hvordan man får kyllingen til å bli en suksess på grillen her sammen med oppskriften.

 

Dessert: Grillede fruktspyd

Frukt på grillen

Til dessert tredde jeg frukten som var kommet på noen spyd og grillet de. Servert med mascarpone og litt pasjonsfrukt er grillmenyen komplett.

Her kan du lese oppskriften til desserten.

 

Så der har dere den, dette er min signaturmeny på grillen.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version