Marokkansk lammekebab med hjemmelaget hummus

Lammekebab med hummus
Lammekebab med hummus
Lammekebab med hummus

I sommer så lagde vi en test av et libanesisk grillbrød som ble helt utrolig godt. Da hadde vi fylt det med kylling – som ble godt – men vi fant ut at vi skulle vente med denne til vi hadde prøvd den med lam. Grillforholdene er jo fortsatt ganske gode, så da er det bare å henge i mens man har sjansen. Til denne passer det også godt med hummus, og det er det sjelden at vi lager. Vi har tatt utgangspunkt i oppskriften til inspiredtaste.net men justert den litt. Man må jo ikke lage hummus selv, et godt alternativ er Al’fez houmous, men siden det er hverken vanskelig eller tidkrevende er det jo ekstra stas å sette frem sin hjemmelagde hummus.

Krydderblanding

Krydderblanding

 • 1ts ras al hanut
 • 1ts spisskummen
 • 1/2ts gurkemeie
 • 1ts smoked paprika
 • Timian
 • 2ts korianderfrø
Rubbet

For å ta kjøttet først så kan man her helt fint starte med en lammestek. Vår var på litt over 2kg. Ta den ut av nettingen man får den i og gni inn rubben som er beskrevet. Surr steken sammen igjen og stek den på 160 grader til den når riktig kjernetemperatur. Det fungerer helt fint fra 63 til 65 grader for de som liker det litt rødt, men mellom 73 og 75 er det well done. Personlig liker jeg det på rundt 68 grader, men siden de jeg skulle servere det til helst vil ha det well done ble det på den øvre delen av skalaen denne gangen. Alt ettersom kan du regne 2 timer og når du har fått riktig temperatur pakker du den bare godt inn i folie og lar den ligge en time eller to. Før du skal servere den varmer du den opp igjen raskt på høy varme slik at det ytterste laget tørker opp igjen.

 

Ingredienser rullebrød

 • 600g hvetemel
 • 400g melk
 • 100g smør
 • 6g salt
 • 6g sukker
 • + hvetemel til utbaking

Rullebrødene er superenkle. Miks de tørre ingrediensene først sammen og bland inn smeltet smør og melk. La det kjøre i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 20 minutter. Så legger du plast over og lar den hvile i 30 minutter. Del opp i baller på 125g og kjevle de ut. Legg de lagvis med bakepapir i mellom og dekk til med plast igjen til det skal stekes. Når du skal steke dem så pensler du dem med olje også stekes de på høy varme. Pensle den siden som ligger opp og snu etter rundt 60 sekunder for å så la den siste siden steke 60 sekunder til. Dekk de til med et håndkle underveis.

Ingredienser til hummus

Ingredienser hummus

Hummus er allsidig og funker blant annet til nesten alle retter med kjøtt som har stekt lenge. Man kan godt lage den tidligere på dagen og sette den i kjøleskapet. Metoden og framgangsmåten til inspiredtaste er den som definitivt gir best konsistens. Kjør tahini og sitronjuice et drøyt minutt først til du får noe som ligner på en emulsjon. Skrap det ned fra kanten og kjør det litt til. Neste som skal i er finhakket hvitløk, olivenolje, salt og spisskummen. Kjør dette i et minutt til og skrap det ned fra kanten halvvegs. Skyll kikertene og kjør først inn halvparten så den andre delen. For å få den konsistensen du ønsker kan du ha i noen spiseskjeer med vann ved å prøve deg fram litt etter litt. Rør den opp igjen før servering og dryss olje og litt paprikakrydder over.

NB: Dette blogginnlegget inneholder produktplassering. Du kan lese om hvordan vi håndterer dette på denne siden.

Hummus
Hummus

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version