Juice – hva i alle dager?

Juice
Juice

Nå kommer en post som kanskje ikke helt følger den type retter og mat vi normalt skriver om, men dette må vi bare dele. Jeg har aldri helt følt at dette med juicing og juicingens påståtte helsemessige fortreffeligheter har appellert til meg. Snarere tvert i mot faktisk. Ikke det at jeg er i mot å være sunn eller putte i meg mat og drikke som er godt for kroppen. Jeg har bare ikke følt at – dette – er min diett. At – dette – treffer meg, nå skal jeg få evig liv.

Derimot er jeg oppriktig overrasket over hvor fantastisk godt det er med et glass fersk juice om morgenen. Faktisk så godt at man sitter og tenker på det sånn i tide og utide. Hvor digg det hadde vært med et glass med kald fersk juice.

Vi fikk en Avance Juicer fra Philips i hus som vi er veldig fornøyd med. Effektiv, godt utbytte og rask å vaske. Jeg er pliktig å skrive at vi fikk den, dog etter en diskusjon om juicing i det hele tatt var noe for oss, men jeg har ingen planer om å levere den tilbake. Hvis du ikke har juicer kan du bruke en blender og sile blandingen gjennom en klut for å få ut alle klumpene. Det gir et dårligere utbytte, men det går. Det ligger bøttevis med videoer på hvordan man gjør det på YouTube.

Etter å ha juicet litt av hvert har vi to som favoritter. En grønn juice med ingefær og en basert på appelsinjuice og gulrot. Kan noen høre imaget mitt som en kjøttelsker rase?

Ingredienser Grønn juice
Ett grønt eple
5cm agurk
2 never spinat
2cm ingefær

Ingredienser appelsin og gulrot
En appelsin uten skall
2 store gulrøtter
2cm ingefær

Hvis du ikke har en juicer kan du som nevnt bruke en blender, men en egnet juicer er raskere og bedre – på alle måter. Til blenderen kutter du opp ingrediensene,i mindre biter og kjør det til en masse sammen med litt væske. Så har du det i et tørkle og presser ut all saften.

Jeg tviler på om det har noen detox-energy-boost-gives-you-wings egenskaper, men det er godt og man blir glad i magen av det.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version