Pizza med pølser og løk

Pizza med løk og pølser
Pizza med pølse og løk

Jeg skal komme tilbake til det i en senere post, men jeg har vært på innovasjonslaboratoriet til Nortura for å utvikle pølser. I etterkant ble vi også utfordet til å lage noen retter med to pølser de kommer med og som de jobbet med da jeg var der. Den første er en krainer som er en østerisk pølse, nært beslektet med den slovakiske klobasaen. Kraineren kommer kanskje oftest som en ostepølse i Østerrike, men denne er uten.

Siden vi har mye pizza her på bloggen var det naturlig bruke denne der. Hva er vel da mer naturlig enn å koble den sammen med masse løk og en enkel base av rømme? Det er en stund siden nå, men vi har jo tidligere skrevet om flamkuchen som ganske enkelt er rømme, løk og bacon på pizzaen. Og skal man først ha pølser på pizzaen er dette en fornuftig retning å gå.

All den karamelliserte løken, og dryss med parmesan over gir et søtlig preg på pizzaen som ellers blir silkemyk med rømmen som ligger i bunn. Perfekt til en mild, men smakfull pølse.

Hvis du leter etter en pizzabunn har vi noen forslag til det her.

Ingredienser til 1 porsjonspizza

  • 1 pizzabunn
  • 1 krainerpølse
  • 2ss rømme
  • 1 medium løk
  • 10g revet parmesan
  • smør

Start med å steke løken i litt smør til den er gyllen på medium varme. Åpne bunnen og legg et lag med rømme som base. Fordel den forhåndsstekte løken og fordel skiver med krainerpølse utover. Dryss litt revet parmesan over før du steker den på høy varme i ovnen.

Bare sånn rent enkelt til orientering, så har vi fått betalt for jobben vi gjorde på labben til Nortura, men ikke for å skrive på bloggen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version