Sandwich med kjøttboller

Se oppskrift på kjøttboller i sandwich her
Sandwich med kjøttboller!

Jeg liker mat som er litt røff i kantene, og sandwicher med godt innhold er enkelt å trekke til, samtidig som man stort sett alltid har noen ingredienser klare på kjøkkenet til at man kan finne på noe. I stedet for å fylle brødet med ferdigskåret kjøtt er kjøttboller et supert alternativ. Det er mye overflate som har bruning, som gir en dyp og god smak.

Med dette kan man legge på en god bechamel, litt tomatsaus, litt ost og ikke minst noen stekte grønnsaker. Pang så har man et skikkelig herremåltid med masse deilige smaker. Trenger du å fylle på med litt mer er det bare å steke opp litt pommes frites eller pannesteke poteter i olje og smør.

Les mer om kjøttboller og hvordan du kan deilige hjemmelagde kjøttboller her, men til dette ville jeg ha gått for en variant med bacon. Alternativt bør du ha noen strimler med bacon på brødet. Eller… hvorfor ikke begge deler?

Virker dette for mye og for avansert kan du plukke ut det du ikke ønsker å lage, eller bytte det med noe annet og enklere. Men smelt osten i ovnen, det er en soleklar anbefaling.

Skal du planlegge dette litt på forhånd bør du gå til bakeren for å kjøpe brød. Finn noen gode chiabattaer eller ekstra gode rundstykker. Kjøp lyse varianter, de fanger opp mest saus og fett slik at det ikke går til spille. Lyst brød smaker også mindre enn grovere brød, noe som løfter de smakene du faktisk vil ha fram.

 

Tomatsaus

For en enkel tomatsaus kan du bruke samme oppskriften som jeg har laget til kjøttboller og pasta, men det du ellers ville ha laget til pizza funker også bra.

 

Bechamel

Bechamel er en hvit saus, akkurat slik du lærte å lage den i heimkunnskapen, men i stedet for fiskekraft bruker man melk, hvitløk og parmesan for at den skal bli kremete og proppet full av de store myke gode smakene.

 

Ingredienser bechamel

 • 1ss smør
 • 1ss mel
 • 2-3dl melk
 • 1 finhakket hvitløk
 • 1dl finrevet parmesan

Bechamel lages som en vanlig lys saus. Smelt smøret i en gryte sammen med hvitløken og ha i melet. Rør raskt noen sekunder slik at smøret og melet er blandet i sammen før du sper på melk litt og litt mens du rører godt med en visp. Ikke la det svi seg så pass på varmen. Blir det for tykt kan du ha i litt mer melk. Når du er fornøyd setter du sausen til sides og rører inn parmesanen mens sausen kjøler seg litt ned.

Grønnkål og løk
Stek den slik noen minutter i ovnen

Ingredienser sandwich

 • 2ss bechamel
 • 2ss tomatsaus
 • 3-4 kjøttboller
 • 2-3 blader med grønnkål
 • 3ss grovhakket løk
 • 1/3 klump med mozzarella

Riv grønnkålen av stammen tl bladet og stek de grove bitene i smør og olje sammen med hvitløk til de er møre.

Når du skal legge alt på brødet begynner du med å legge bechamel, grønnkål og kjøttboller på bunnen, og på lokket legger du tomatsaus og mozzarella. Alternativt kan du la lokket være åpent med bare olivenolje før du dytter det inn i ovnen på 220-240 grader i 2-3 minutter til mozzarellaen har begynt å smelte.

Ta de ut, og legg lokket over kjøttbollene. Server gjerne med stekte poteter eller pommes frites ved siden av dersom du trenger det.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version