Øl og ost! Trappistes Rocherfort

Den her er egentlig fra april, men jeg klarer aldri å la være å nevne den når jeg har muligheten til det. Jeg oppdaget den først i Christoffer Sjuve sin helgeanbefaling på klikk og tenkte at det her var nesten for godt til å være sant. For det første har ølet en historie som er helt strålende. Dette er altså øl laget av katolske Trappist munker. Av totalt 171 Trappist ordener lager syv av dem øl. Seks belgiske og ett nederlandsk. Trappistmerket er beskyttet av disse 7 ordenene som lager øl, nettopp slik vi kjenner fra vinverdenen. De har også noen strenge regler for at de selv skal kunne kalle det trappistøl. Disse omhandler blant annet hvor det blir produsert og hvem som kontrollerer produksjonen. Overskuddet av produksjonen skal gå til munkeordenen og de skal heller ikke produsere med tanke på størst mulig profitt. Ikke bare å slå seg løs her altså.

Rocherfort kommer i 3 forskjellige utgaver, 6, 8 og 10. Jo høyere nummer jo mørkere, tyngre og med mer alkohol kommer den. 6 er den det produseres minst av, i følge wikipedia representerer denne 1% av produksjonen. 8 er den det lages mest av. 10 er bare sterkest og mørkest (jeg syns også den er best).

Sjuve anbefalte å kombinere dette med Roquefort. Jeg var så heldig at jeg hadde nybakt grytebrød jeg kunne ha osten på, og det ble ikke dårligere. Rett og slett strålende kombinasjon!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

3 comments

  1. Var innom en spesialforetning for belgisk øl i Amsterdam i fjor, ettersom Trappistes Rochefort nr10 var favoritten til mannen bak disken tok jeg med 3 av den. (Lite viste jeg om at denne, og alle de andre typene jeg kjøpte med absolutt ikke går som øl på kvota!)

    Denne øl’en går også fint sammen med sjokolade! Skal prøve den med blåmuggost om jeg får meg til å betale de 70 kr den koster på polet. Betalte 22 kr for den i Amsterdam…

Comments are closed.

Exit mobile version