Kyllingsuppe: Tom Kha Gai -ish

Tom Kha Gai
Tom Kha Gai -ish

Tom Kha Gai er en fantastisk enkel og god kyllingsuppe som varmer godt. Hovedingrediensene er kylling, kyllingkraft, kokkosmelk, og galangal. siden Galangal er litt vanskelig å få tak i er det lov å jukse med ingefær. En annen ting som gjør seg som en viktig ingrediens er er Nam Plah. Fiskesaus. Du får kjøpt det på flaske i butikken og man trenger ikke mye. Og nei, det gjør ikke at hele suppa smaker fisk. Greia er at denne bunnoppskrifta gjør at man kan variere med det du måtte ha tilgjengelig.

I dag lagde jeg en Tom Kha Gai-ish suppe som faktisk ble veldig bra. Litt stressa på butikken glemte jeg det jeg skulle handle og handlet det jeg ikke trengte, så det ble litt det jeg hadde.

2 porsjoner
8dl kyllingbuljong
2 røde chili
3 dl kokkosmelk
Ingefær
2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 boks med bambusskudd
1 boks med sjampinjong
2 kyllingfileter

Strimle kyllingen og stek den lett. Alternativt kan du bruke grillet kylling som du river i biter. Kok opp buljong og tilsett kokkosmelken. Hakk opp sjalottløk, hvitløksfedd og chili og ha i gryta. Ta vannet av bambusskuddene og sjampinjongen og kjør de også i. Ingefæren river du opp med et rivjern så du får ca 2 toppede spiseskjeer. Det som gjør suppa sterk er ingefæren, så vær forsiktig. Chilien er ikke det sterkeste. Kok og kos!

Det jeg kjente litt på at manglet var sitrongress og litt lime. Hvis du vil lage vanlig Tom Kha Gai har jeg stjært en oppskrift ett ellerannet sted som ser slik ut.

2 porsjoner

4dl kyllingbuljong
2 røde chili
1,5 dl med kokkosmelk
2 lime
20 cm sintrongress
Ingefær
1/2 ss fiskesaus (Nam Plah)
1,5 dl matfløte

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version