Anthony Bourdain – Kitchen Confidential (kokkejævler)

Anthony Bourdain Kitchen Confiential Kokkejævler

Det er en stund siden jeg ble ferdig med boka, men det er vel aldri for sent  skrive om den. På besøket hos Bokloftet på Løten som vi har skrevet om tidligere kom jeg over boken Kokkejævler av Anthony Bourdain. Originaltittelen er Kitchen confidential, og en komiserie har også blitt produsert basert på historiene fra boka. Dessverre ble det ikke mange episodene (13) før serien ble kansellert, men det er her jeg først fikk stifte bekjentskap med Bourdain. Anders og jeg så alle episodene, nesten på rad, og jeg var i alle fall potte sur over amerikanerne som ikke vet å verdsette en god tv-serie når vi var ferdige. Man får kjøpt serien på DVD hos play.com for 92kr. I ettertid jobber jeg meg igjennom serien han har på Travel Channel, Anthony Bourdain – No reservations. Bra serie om mat, men ikke noe tv-kjøkken. Heldigvis tar produksjonen seg kraftig opp fra de første episodene.

Uansett. Boka handler om Bourdains erfaringer fra restaurantbransjen. Han gir et godt innblikk i de forskjellige karakterene som befinner seg i bransjen. Alt i fra de forskjellige eiertypene, kokketypene, serveringspersonale osv, ikke minst beskriver han samspillet blant alle som jobber på et kjøkken veldig godt. Å si at jeg har spesiell erfaring fra bransjen selv, med mine 3 uker i oppvasken til Richardo, er vel å lyve. Men, jeg kan med hånda på hjertet si at jeg kjenner igjen typene han beskriver. Han gir også noen helt klare tips på hva man bør bestille på hvilke dager når man er ute og spiser noe som kan være nyttig… Dette er sydd sammen med hans personlige historier hvor flere kan minne mer om livet til en rockestjerne enn en kokk.

Jeg er ingen spesiell bokmann men jeg lo meg igjennom boka og anbefaler den videre til alle som er glade i mat!

Sjekk også ut serien som går på Travel Channel og serien som er basert på boka. Jeg har tenkt å prøve meg på Les Halles hvis jeg noen gang kommer meg til New York.

Bourdain har både Page på Facebook og konto på twitter. Vi er ikke noe dårligere, vi er også både på Twitter og Facebook. Følg oss der :-)

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

4 comments

  1. Try reading medium raw and the nasty bits. Entertaining and well written.
    I even enjoy his crime books.
    And if you want a cook book try his book with resepies from Les Halles. Love it.

    1. Thanks for the comment. I have been reading “Bone in the throat” but havent found the time to finnish it off. The Les Halles book looks promising!

Comments are closed.

Exit mobile version