Gleden over godt brød – no-knead brød / grytebrød

EGG OG BACON!
Frokosten er dagens viktigste måltid!

Gleden over et godt brød er ofte undervurdert. Forskjellen på et godt brød kan være forskjellen på føde og et måltid. Et brød vi lager ofte og som kan brukes til veldig mye er såkalt no-knead brød, eller grytebrød. Det er godt ved siden av middagen med litt smør og salt på, den blir utrolig fin og sprø hvis man toaster det lett i panna, noe som løfter en egg og bacon frokost et par hakk. (sammen med kruttsterk kaffe og appelsinjuice) Ikke minst bare med pålegg og som sandwich er den helt strålende.

Metoden er egentlig veldig enkel og gir mye rom for variasjoner. Det blir lite kliss og går veldig fort. Det vil si, det tar egentlig ganske lang tid, men det er lite arbeid involvert. Jeg oppdaget brødet for en god stund siden via Eirikso.com som laget en ganske tøff video på hvordan man baker slikt grytebrød. Videoen fra NY Times sin reportasje på no-knead bread er også verdt å se.

Passe grovt, ikke for mye ;-)

Til bildene har jeg fulgt følgende oppskrift og fremgangsmåte, og det holder egentlig til 2 brød, jeg kjørte alt i en gryte:

[amd-recipeseo-recipe:2]

Som nevnt er mulighetene veldig mange, og matpaabordetbloggen har skrevet masse om det med utrolig morsomme varianter. Slik får du ekstra sprø skorpe. En ting som er sikkert, er at jeg ønsker meg et nytt kamera. Eventuelt nytt objektiv og ordentlig lys på kjøkkenet!

Mer fiks en dette er det ikke, sett den til heving under plast.

Dump det rett i varm jerngryte

Ferdig på benken, litt blek nederst

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version