Naboen brygger øl!

Sappeur Feltbryggeri batch 6
Stram kar på etiketten

På mandag kom naboen etter meg mens jeg satt og fiklet med ipaden og stereoen i bilen. Før jeg visste ordet av det stakk han hodet inn passasjerdøra og sa – Her! Dette er fra den siste batchen. Og jeg satt igjen med en flaske øl i handa mens han forsvant i regnet. For øvrig en god start på en regntung mandag.

Jeg har vært og sett litt på utstyret han bruker, som kan se litt reodor felgen-ish men som gir et helt flott resultat. Veldig inspirerende, og jeg kommer til å mase på han til han lar meg være med og lage ØL en gang. Dette ser så gøy ut at det må jeg bare prøve.

Fin farge på Sappeur Feltbryggeri India Pale Ale

Flasken har en flott etikett hvor det står Sappeur Feltbryggeri med bilde av en øks på. Det står også Ekspedisjonsøl og India Pale Ale over en stram kar som nok har tilhørt det engelske imperiet. Signaturen på etiketten sier SFB #6 Juli 2011.
På infodelen av etiketten har han også skrevet: Brygget på Maris Otter Pale Ale malt, hvetemalt, lys og middels krystallmalt. Citra humle og safale Us-05 gjær. Alkoholprosenten er oppgitt til å være 6.4% Vol alk.

Jeg er ikke noe voldsomt god til å smake på ØL, jeg vet hva jeg liker men det stopper stort sett der. Smaken av denne vil jeg karakterisere som ekstremt fruktig. Jeg tipper at dette har noe med Citra humlen å gjøre. Lukten er nesten fersken eller pasjonsfrukt. Anette mente det helte litt mot overmoden multe, noe jeg ikke egentlig er uenig i. Smaken er også veldig fruktig og samtidig litt bitter. Egentlig så minner den meg i smaken litt om pale ale eller bitter man får servert i England. Fargen var litt brun med grått skjær. Men dette var gøy!
Noen andre som har forsøkt seg på å brygge skikkelig øl?

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

  1. Spennende:) Pappa brygger øl. Veldig godt!! Han har laget ett bryggeri i kjelleren, i litt frustrasjon fra mamma da dette egentlig er vaskerommet, hehe! Sammen med noen venner har de nå laget ett kokekar/ elektrisk apperat av en gammel varmtvannstank som de brygger i.

Comments are closed.

Exit mobile version