Grillet chili i olivenolje

Høstet

I sommer har det endelig blitt litt fart på chiliplanta og på sensommeren var det virkelig mye rødt som hang rundt bøtta. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle gjøre med all denne chilien når den først måtte høstes.

Chilien er av typen Anaheim Chili og er veldig mild. Den smaker litt som varm paprika. På scoville-skalaen ligger den på mellom 500 og 2.500 mens jalapeño ligger på mellom 3.500 og 10.000. Habanero ligger på mellom 100.000 og 350.000. Den har en veldig vid form, så den er ikke klassisk tyn og spiss som vi kanskje er vant til.

Ikke mye, men litt

Totalt ble det høstet i overkant av 450gr. med chili, det er ikke all verden men det er da litt. Chili er egentlig ganske fint å ha i fryseren. Jeg pleier å ha et par pakker liggende, for de er bare å ta fram og kutte opp med en stor kniv i frossen stand og ha i gryter eller hva det måtte være. Siden chiliene vi har dyrket fram i sommer er så svake, gjør de seg ikke så godt frosne.

De siste månedene har vi brukt en del grillet paprika på glass når vi har laget mat. Spesielt vanskelig å lage kan det heller ikke være, så jeg gjorde et forsøk.

Først så kuttet jeg chiliene i to og tok ut frøene. Så la jeg dem i en langpanne og dynket dem godt i olivenolje. Ikke så de fløt, men så det var godt med olje i panna. Ovnen ble satt på 220 grader og grill også satte jeg langpanna på øverste rist i ovnen. Der fikk de stå til de var begynt å bli litt svarte. Advarsel, dersom du ikke er glad i god lukt er ikke dette noe for deg. For den fantastiske lukta av grillet søt chili var nesten verdt all vanninga i sommer alene.

Litt svidd på toppen

Når de kom ut hadde jeg egentlig planlagt å ta av skinnet, og det gjør man best ved å legge plastfolie over dem til de blir kalde, da skal skinnet følge med folien. Siden disse var så tynne fungerte det heller dårlig, så det fikk bare være på. Mitt håper er at det over tid vil gi en litt røffere smak.

I glasset hadde jeg et par hvitløkfedd og litt basilikum sammen med chiliene før jeg så fylte på med olivenolje. Nå står de i kjøleskapet og bare venter på å bli spist opp. Godt er det i alle fall!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version