BBQ – Glødende godt fra grillen

BBQ - Glødende godt fra grillen
BBQ - Glødende godt fra grillen

Vi fortsetter å skrive om kokebøker. I løpet av 1. mai fikk vi tatt fatt på den nye grillboka til Cecilia Vikbladh – BBQ Glødende godt fra grillen. Som vi skrev i oversikten over de kommende kokebøkene for sommeren 2012 er dette en bok med inspirasjon fra alle verdenshjørner. Boken er delt inn etter kapitlene Småretter, Hamburgere, Fiskeretter, kjøtt og fugl og desserter. I tillegg er det 2 sider med tips for grilling og en innledning på vel en side.

Det er fine store bilder til oppskriftene og det slår meg hvor mye bedre det er i bokform med få men store bilder enn når man skal presse inn en hel masse andre bilder som for blir for små. De er også veldig flott komponert med masse farger så den er innbydende å lese.

Jeg er liker best kokebøker som har litt mer tekst, historier, tips og ting som jeg ikke finner på internett. Selv om det er to sider med tips bakerst i boka er det et savn. Jeg vil lære noe!

Oppskriftene i seg selv er enkle, greie og små nok til at de lett kan kombineres med helt andre tradisjonelle grillretter. Anvisningene er også delt inn på en oversiktlig og god måte som gjør det enkelt å følge. Hvis noe trekker ned så er det at noen av rettene bruker litt spesielle råvarer uten å ha noen alternativer. Det blir derfor plutselig tydelig at forfatteren ikke handler i norske butikker. Vi slet med å finne hakkede plommetomater på boks, men vi kom oss da igjennom da vi skulle prøve oss på tomat og chilimarmelade. Tar man seg litt tid og leter litt så får man tak i det man trenger, eller så er det jo bare å google etter alternativer.

Her er det mye fint å velge mellom, og vi kommer nok til å trekke fram denne når vi blir lei all den andre grillmaten i sommer. Buffalo vinger, chevré i parmaskinke, franske hamburgere, kyllingsaté, og kinesisk svinefilet med kokosris og hoisinsas for å nevne noe som er krysset av.

Vi forsøkte oss på marokkansk kyllingfilet med fattoush og chilimarmelade. Fattoush er en grov brødsalat med blant annet mynte og pitabrød og passer perfekt til grillmat. Tomat og chilimarmelade var lett å lage og sødmen passet veldig godt til den grillede kyllingen og var et godt alternativ til salsa.

Marinade til marokkansk kylling som hentet fra boka BBQ – Glødende godt fra grillen av Cecilia Vikbladh

  • 2 ts. hele korianderfrø
  • 2 ts. hel spisskummen
  • 1 ts. hele kardemommefrø
  • 2 ss olivenolje
  • skallet og saften av 1 hel sitron
  • 2 pressede hvitløkfedd
  • 1 dl haket frisk koriander
  • salt og pepper

Rist korianderfrø, spisskummen og kardemommefrø i en tørr stekepanne til det begynner å dufte godt på kjøkkenet. Pass på at du ikke brenner dem. Støt de lett i en morter og bland sammen med olje sitronskall og saft, hvitløken og frisk koriander. Topp med salt og pepper. Den fungerer best når man har den i en brødpose med kyllingen, vender godt og lar det ligge minst 6 timer i kjøleskap. Men det blir mye kladding så det er greit  tørke stykkene med papir før man setter de på grillen. Krydderet, hvitløken, sitronskallet og den friske korianderen kommer bare til å bli brent hvis man ikke får det av før kyllingen går på grillen.

Marinert og på bøttegrillen

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.

Exit mobile version