Pizza med hvit saus

Pizza med hvit saus
Pizza med hvit saus

Den franske hvite sausen bechamel er anvendelig til mer enn bare pasta og lasagne. Bytter du ut tomatsausen med bechamel og strør over noen biter med blåskimmelost, litt bacon, oliven, kanskje litt sopp og parmesan så har du en pizza som både er annerledes og helt fantastisk. Det kan minne litt om Flammküchen men smaker mer enn det man kan få ut av en boks med Creme Fraiche. Siden man kanskje forbinder hvit saus med fiskepudding og karri, så høres det nok for noen litt rart ut helt umiddelbart, men det bør det ikke være noen grunn til.

Hvis du bruker Anette sin bechameloppskrift så har du et godt utgangspunkt. Den blander litt fra den italienske og den franske varianten så her er det mye god smak. Anrett pizzaen først med saus, så med ost, så med resten av toppingen oppå osten. Man trenger heller ikke overdrive og legge et helt lokk med ost, litt holder i massevis. Hvis man er flink og holder saus, ost og topping 2 cm unna kanten så får man en fin og puffet skorpe dersom deigen og steketemperaturen er god.

For tips til å steke pizza best mulig har vi tatt i bruk en stålplate i stedet for pizzastein.

Hva er din favoritt-topping på pizzaen?

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version