Perfekt pizza med stålplate

Vi har vært innom hvordan man best mulig får stekt en pizza i husholdningsovn tidligere.  Som et alternativ til pizzastein som mange bruker, har jeg testet ildfaste fliser som er ganske tykke og kan magasinere opp godt med varme. Hvis man går til noen som selger vedovner klarer de også å skaffe tilkappede kleberstenskiver som nok er temmelig optimalt, men vi har funnet noe som er enda bredre – Stålplate!

Men først, for å få en luftig og sprø italiensk bunn er det to ting som er viktig for deigen. Den må ha mye gluten og ovnen må være varm, veldig varm. Gluten gjør at deigen strekker seg og blir myk. Den intense varmen man får i pizzaovner gjør at luften som er i deigen ekspanderer raskt. Målet er derfor at den skal ekspandere så mye som overhodet mulig før varmen gjør at bunnen stivner og dermed fratar den evnen til å strekke seg.

En vanlig husholdningsovn for hvermannsen når kanskje 230 grader ved maksimal ytelse, hvorpå målet helst bør være opp mot 400. Da sier det seg selv at man trenger litt ekstra hjelp. Pizzastein og fliser har vi vært innom. Det vil gi en kraftig undervarme og hjelpe til i riktig retning. Men som er så spennende er at hvis man sammenligner en stein med en stålplate ved samme temperatur vil stålplata være steinen overlegen i denne sammenhengen. Stål har ikke bare en bedre evne til å overføre varme, men den lagrer den også bedre.

Bakingsteel.com leverer nettopp dette og utrolig nok konkurrerer den glatt i pris med kleberstensplate. Da vi var på jakt etter kleberstesplate i størrelsesorden 37 x 33 x 3cm fikk vi en pris på ca 700kr for selve steinen og 300 for frakten. Bakingsteel koster (72$ = 413 nok) og fra USA til Norge med Jetcarrier ble det 600 inkludert mva for all frakt.

Etter å ha brukt den på nærmere 15 pizzaer med forskjellige typer bunn er jeg overbevist om at dette er det smarteste kjøpet jeg har gjort til kjøkkenet på lange tider. Resultatet er nært perfekt hver gang. Sett den litt høyt oppe i ovnen, så får man litt ekstra hjelp av overvarmen i ovnen.

Den er lett å rengjøre og vi bestilte med et etui for å lagre den i. Den er ganske ubrukelig uten en pizzaspade, men en til 119 fra Rafens gjør nytta. Det enkleste er å bake ut deigen og montere resten mens bunnen ligger på spaden. Ett litte rykk og den ligger fint på plata inne i ovnen. Magisk. Nå er det opp til bakeren i deg til å lage den beste bunnen og toppingen.

Sjekk ut Bakingsteel.com for mer info.

Les mer om pizza på vår samleside.

Published
Categorized as Mat Tagged

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

12 comments

 1. Når jeg prøver å bestille på bakingsteel.com sin webside så får jeg kun opp UPS som fraktmulighet og da med en pris på 300$ for en stålplate med spade. Og da snakker jeg bare om frakten. Det blir jo rundt 2400 i frakt….. hvordan fikk dere til rundt 200 kroner?

  Morten

 2. De har gratis frakt i USA for ordrer som er over $50. Ved å bruke Jetcarrier.com så får man en egen adresse i USA som man får de til å sende den til (gratis), så merker Jetcarrier.com om og sender det til Norge. Pakken veier mellom 7 og 8 kg og det koster 510 med Jetcarrier også ordner de med momsen på 25% (152 kr for din del) som kommer fra ordren og legger det på fraktprisen. $300 er i følge Google 1652 men fortsatt over tre ganger så dyrt som Jetcarrier.

  611 for stålplate med spade
  152 mva
  0 for frakt til Jetcarrier
  510 for frakt med Jetcarrier til norge
  sum: 1272

  1. Hei, hvor lang leveringstid ble det med jetcarrier? Ser det er kommet en norsk nettside, men ikke noe salg/pris der enda.

   Mvh
   Odd

   1. Jeg husker ikke helt leveringstiden, tror det tok ei knapp uke. Hvis du tar kontakt med Christian gir han deg sikkert et estimat på når han har de inne på lager her i norge.

  1. Herlig Morten!

   Har du tips til spennende topping? Jeg tenkte å prøve noe litt uten om det vanlige i helgen.

 3. Man kan få laget disse tingene i norge. Det gjelder å finne noen som kan skjære stål i passende stykker.

  1. Jeg sjekket nettopp og fikk et anslag for 41x36x1cm på 1200 -> 1500 host WaTech i Stavanger.

 4. Nå er stålet også å få kjøpt på komplett.no
  Beste investeringen på kjøkkenet jeg har gjort på lenge :-D

Comments are closed.

Exit mobile version