Børst støvet av grillen din – vi har vært hos Gilde

Skjermdump Grillgilde.no
Skjermdump Grillgilde.no

Å ha en matblogg hvor målet er å utfordre seg selv er stort sett en aktivitet som medfører noen gleder når ting klaffer, og store skuffelser når man ikke får til. Av og til derimot, så dumper det også inn invitasjoner eller goodiebags som er rett så trivelig. Som når du får bonus-spinn på en spillemaskin – uten sammenligning forøvrig.

Slik skjærer du biffen

Vi ble sammen med noen andre bloggere invitert til Nortura som ønsket å fortelle om Grillgilde som er deres største satsning noen sinne. Her fikk vi treffe Produktutvikler og Grillguru Steve Westerby som slaktet en halv gris mens han forklarte, ga oss instruksjoner i mørhetskontroll på kjøtt. Seansen ble avsluttet med en middag hvor vi fikk smake på flere av de nye produktene som er på vei ut i markedet.

Det er ingen tvil om at gildes satsing er stor. Totalt så slippes det i disse dagene over 40 produkter fra serien i markedet. Veldig mange nye sammen med de vi er kjent med fra før. Du har sikkert lagt merke til reklamevideoene som kom for noen uker siden, og de første store videoene som har begynt å rulle denne uken. Ryktene sier at her blir det en historie å følge igjennom sommeren så de blir nok tydelige.

Produktene er delt opp i fem forskjellige kategorier hvor Gourmet og XL-kategorien har de virkelig tøffe produktene. Etter å ha prøvd et par av dem liker jeg virkelig at marinaden og krydderet er i en egen pose så jeg selv kan velge hvor mye av det jeg ønsker å benytte. Kjøttstykket som var i pakken med lammeplomme var veldig bra, det er det ikke sikkert at jeg hadde følt meg trygg på hvis det hadde vært ferdig krydret, skeptisk som jeg er. Burgerne hadde god smak, fin tykkelse og godt kjøtt. Virkelig gode burgere. På baksiden har de også funnet plass til kort beskrivelse av hvordan det grilles for at det skal bli optimalt. Med henvisning til varmemengde, tider og temperaturer med steketermometer skal det mye til for at selv de med kronisk trang til å brenne kjøttstykkene skal få det til. En rå italiensk pølse er også et godt tilskudd for en som er på den evige jakt etter skikkelige pølser i Norge. Den har jeg ikke fått smakt på enda, men dit skal jeg, dommen kommer på Instagram med hashtaggen #grillgilde. Det er vanskelig å skulle ha en slags integritet samtidig som man roser “ferdigmarinert” kjøtt fra “Big Corp”, men helt ærlig syns jeg at mange av de nye produktene her virker bedre enn hva man får ellers. Hva gjelder produktene i serien Klassikere så antar jeg at de er ganske like hva de har vært tidligere sesonger så de kjenner du sikkert.

Spareribs

Under seansen med Steve lærte jeg ett og annet om kjøtt jeg ikke kunne fra før av. Egentlig så kan jeg ikke all verden om kjøtt skjønner jeg, så jeg lærte ganske masse. Jeg har notert meg et par ting som nok kommer som drypp framover her på Led oss inn i fristelse. Få ting er så hyggelig som å spise god mat med andre som deler de samme interessene som en selv, og det er rart hvor gøy det er å spise mat med andre matbloggere.

Meg, Steve Westerby og Olav “Hobbykokken” Birkeland

Følg med på siden Grillgilde.no hvor det ligger både grilltips, tilbehør og informasjon om gildes #grillgilde konkurranse på Instagram. For ordensskyld er det redelig av meg å opplyse om at Gilde betalte for reisen fram og tilbake og at de spanderte både mat og drikke i tillegg til en raus goddiebag. Jeg har også sagt meg villig til å bidra med noe innhold til Grillgilde.no.

Andre som var der og har skrevet om det så langt er MariannMat.no, jeg fyller på etter hvert som de andre publiserer.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

3 comments

  1. Takk for sist! Veldig hyggelig å treffe deg, og bra å høre at du både koste deg og snappet opp et og annet kjøtt-tips:) Selv serverte jeg spare ribs’ene til et knippe venninner her om dagen. Det høstet “applaus”, selv tilberedt i stekeovn. Ha en strålende grill-helg!

    1. Heisann! Takk for sist :-) Vi hadde planlagt grilling i dag, men nå snør det sidelengs, så da tror jeg vi utsetter det til i morgen ;-)

  2. Hei Christoph.
    det er fint og høre att GrillGide falt i smak.
    Nå venter vi bare på sola!!

Comments are closed.

Exit mobile version