Multemilkshake for de voksne

Multeshake
Multeshake

Milkshaken er kanskje mest kjent som en sommerdrikk, men det er på høsten vi får de kuleste norske råvarene. Milkshake behøver heller ikke å være barnevennlig og kan med noen enkle justeringer fungere utmerket som en dessert etter voksenmiddagen.

Pineau des Charentes er en hetvin (sier polet) med en morsom historie. I følge legenden var det en vinbonde som skulle helle druemost på et eikefat han trodde var tomt. I fatet var det derimot konjakk og når fatet ble åpnet flere år senere oppdaget man at det hadde utviklet seg en ganske søt men sterk drikk med konjakkpreg. For oss i Norge og Skandinavia er dette en søt drikk som går spesielt godt sammen med vårt gull, multebæra. For øyeblikket finnes Bache-Gabrielsen sin i basisutvalget, men det er flere i bestillingsutvalget hos Vinmonopolet.

Etter litt testing fram og tilbake er noe av det viktigste jeg har kommet fram til at man ikke skal overdrive med alkoholmengden i milkshake. Den tar mye plass og hvis man heller vil ha mer, man kan ta det i et glass ved siden av. Vanligvis bruker jeg også å droppe fløteis til fordel for isbiter og fløte, men som dessert gjør den seg litt tykkere – tross alt.

Pr porsjon (ca 4dl)

  • 80g rørt multe
  • 1dl melk
  • 15g kremfløte
  • 70g vaniljeis
  • 2ss Pineau des Charentes

Bland sammen ingrediensene i en blender og kjør på – men ha i Pineau helt til slutt.

Sjekk også vår ølmilkshake med sjokolade og stout.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version