Suppeserien: Gresskarsuppe med bakt pære

Gresskarsuppe
Gresskarsuppe

Det startet i forrige uke, og butikkene fylles videre opp med gresskar nå som vi nærmer oss 31. oktober og Halloween. Vi er ikke spesielt gira på selve konseptet, men grønnsaken må vi jo nesten ta med og lage suppe av. Vi kunne gått for den store oransje klumpen, men valgte å bruke butternut gresskar i stedet. Den har litt tynnere skall og kommer i litt mindre størrelser, så det føles ikke så bortkastet når man ikke må kaste all den grønnsaken som blir igjen. Så får det heller være at den er omdiskutert som gresskar selv om de er i samme slekt.

Gresskar er ganske søtt og til suppe er det en god match å pare den med pære. Sist bakte vi grønnsakene til suppa i ovnen, og det passer kanskje enda bedre til denne suppa. Det søte gresskaret sammen med den søte friske frukten, bakt i ovnen gir virkelig en god fylde. Ikke brukte vi mye krydder heller, bare litt salt og det holder i massevis sammen med grønnsakkraft.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

Ingredienser til 5 porsjoner

  • 1kg gresskar
  • 3 pærer
  • 1 sjalottløk
  • 1 liten løk
  • olje
  • salt
  • 1 liter grønnsakkraft

Skrell gresskaret og rensk ut den bløte kjernen. Hvis du skyller frøene og steker de lett i litt olje er de fine å bruke over suppa som garnityr, men vi rakk ikke dette i dag. Bak gresskarbitene i en langpanne på 220 grader i 50 minutter. Så snart de er i ovnen skreller du pærene, tar ut kjernen og deler de i mindre biter. Etter 20 minutter får de følge gresskarbitene slik at de også få bake i drøye 30 minutter. Når det er klart kan du ta det ut av ovnen og la det kjøle seg litt ned. Hvis ikke er det bare å kutte opp løken og frese den gyllen i en gryte med litt olje og toppe med 1 liter grønnsakkraft. Fyll på med de bakte grønnsakene og la de koke i 30 minutter slik at de blir skikkelig møre. Jevn det ut med en stavmikser så godt du bare klarer. Smak til med salt.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version