Suppeserien: Gulrotsuppe av bakte gulrøtter

Gulrutsuppe av bakte gulrøtter
Gulrutsuppe av bakte gulrøtter

Tidligere i sommer lagde vi en gulrotsuppe med asiatiske toner. Det er kanskje den suppen vi også har fått flest tilbakemeldinger på i ettertid. Tenk på lukten du får når du baker grønnsaker og løk i ovnen. Det var den vi gikk for når vi nå ville lage en gulrotsuppe til. For på de suppene vi så langt har laget, har vi forholdt oss til kjelene når grønnsakene skulle surres til suppa. Kjøttet har derimot et par ganger har blitt brunet i ovnen. Det er ingen ting i veien med å også brune eller ganske enkelt bake grønnsakene i stekeovnen med godt resultat til suppa. Bakte grønnsaker får en helt spesiell sødme og dybde som legger seg som en dundyne rundt et kaldt hjerte. Her får bakingen hjelp av olje og spisskummen korianderfrø som er med på å sette god smak.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

Ingredienser til 2 store porsjoner

  • 500g gulrøtter
  • 1 liten løk
  • 1 liten sjalottløk
  • 3 hvitløkfedd
  • 1ss korianderfrø
  • 1ts spisskummen
  • 2 poteter
  • 3-4ss olje

Kutt opp gulrøttene og løken grovt. Gulrøttene i skiver mens løken kan deles i båter. Hvitløken venter du litt med. Knus korianderfrøene så godt du klarer i en morter og bland det og spisskummen godt sammen med gulrøtter og løk i en langpanne. Så har du over 2-3ss olje og blander dette sammen før dette bakes i ovnen på 200grader i 40-45 minutter. Hvitløkbåtene har du i de siste 15 minuttene. De blir fort svidd så 15 min mot slutten holder i massevis. Underveis kutter du opp to skrellede poteter i terninger og kjører disse godt i en gryte med olje. De kunne sikkert ha blitt med i ovnen, men vi gikk spesielt etter litt mer bruning på potene enn det ville fått i ovnen. Fyll på med 1 liter vann og 2 buljongterninger. Når gulrøttene og løken er ferdig i ovnen går disse i gryta og det får koke i 10 minutter før man moser dette godt med en stavmikser.

Server med varme rundstykker, smør og litt fersk koriander på toppen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version