Suppeserien: Gulrotsuppe som kler sommervarmen

Gulrotsuppe
Gulrotsuppe

Gulrot et kanskje ikke i sesong helt enda, men paret med kokosmelk og ingefær blir resultatet en fantastisk suppe som virkelig gir en smak av mer tropiske breddegrader. Og det er jammen meg fortjent når sola først titter fram og heten stiger opp av en varm asfalt.

Vi har tidligere brukt både fløte, jevning og yoghurt for å jevne ut og få suppa litt tykkere og den neste i rekken er kokosmelk. Det gir en litt søtlig rund smak og sammen med ingefær og lime får man det vi i vesten kanskje lettest forbinder med klassisk thai kyllingsuppe. Resultatet, i kontrast til en kremet suppe som man får med fløte, er en mer fløyelslik konsistens som glir godt avgårde. Balansert godt med øvrige ingredienser tar den heller ikke for mye fokus og ender opp som en slags bountysjokolade. Chilipasten som er i er bare akkurat nok til å kunne gi et bittelite kick og skal nesten ikke merkes med mindre noen forteller at den er der. Er det vinter eller du trenger litt mer varme og trøst kan du kjøre på med litt ekstra.

Se de andre suppene i suppeserien her

[amazon_link asins=’B018ELIYA4,B00WIRLXUE,B00AN9UJ68,B00K05AZQY’ template=’Norskproduktkarusell’ store=’innifristelse-20′ marketplace=’US’ link_id=’38f1b957-616b-11e7-93f9-e34bc8135957′]

Står man mellom en stavmikser og blender på denne foretrekker jeg å bruke stavmikseren for å unngå skum men holde den jevn og fin.

Ingredienser

 • 1 stor løk
 • 1 liter grønnsakskraft
 • 3dl kokosmelk
 • 2ss revet fersk ingefær
 • 1kg gulrøtter
 • 1 hvitløkfedd
 • 1/2ts chilipaste
 • 2-3ss limesaft
 • salt
 • pepper

Fres hakket løk i nøytral olje til den blir gyllen og ha i ingefær, chilipaste og hvitløk og la det frese ett minutt til. Når du virkelig kjenner den fantastiske lukten som åpenbarer seg etter det drøye minuttet har du i gulrotbiter, kraft og kokosmelk og koker opp. La det småkoke i 25-30 minutter til gulrøttene virkelig har blitt møre. Bruk blender eller stavmikser, alt hva du foretrekker, og kjør det til det blir en jevn og fin suppe. Ha i limesaft og smak til med salt og pepper før servering.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

 1. Hei Christoph!
  Jeg skal fore ca 20 gjester m suppe og rundstykker til lunsj(60-årsdagen min snart). Tror du gulrotsuppa er grei da? Og hvor mange er grunnoppskriften beregnet på? Alt vel ellers? Hilsen Sol

  1. Hei Sol!

   Suppa passer fint til en festlunch. Denne oppskriften gir ca 1,7 liter suppe. Hvis du har brød til kan du regne ca 3dl suppe pr porsjon. Jeg doblet derimot oppskriften når den skulle serveres til 10 personer, og da var det enda litt igjen. Du skal komme langt med 3gangeren men er du sikker tar du 4.

   Ellers er alt like vel som vanlig :-)

Comments are closed.

Exit mobile version