Aspargesrisotto

Aspargesrisotto - asparagus risotto - asparges risotto
Aspargesrisotto

Vi klarer liksom ikke helt å slippe aspargesen nå som den først er her. Nå som det også bugner av asparges i kjøkkenhagen til Anette sine foreldre blir det ikke lettere å gi slipp på de. En utmerket måte å bruke de på er i en risotto. Sprø knasende aspargesbiter sammen med kremet ris med en kraftfull smak. Får du tak i noen fra en kjøkkenhage kommer de også i alle slags lengder og tykkelser men er like flotte alle sammen. Man kan egentlig bli rørt av mindre.

Fordelen med risotto er at kan du å lage en, så kan du nesten å lage alle. Grunnoppskriften er lik også må man bare tilsette de riktige ingrediensene for din variasjon. Jeg syns de er best når jeg gjør minst mulig med dem, men hvis du vil kan du gå igjennom hele lista for å få supergrønne aspargesbiter. Mer om det helt til slutt.

For selve risottoen sin del har jeg vært igjenom flere typer, men den som for meg funker best er Carnaroli risottoris som man blant annet får kjøpt hos Gourmeten.no

Ingredienser 3 porsjoner

  • 300g Risottoris
  • 2 hvitløkfedd
  • 3ss smør
  • 3 sjalottløk
  • 1 bunt med asparges (minst 350 gram)
  • 0,5dl vermut
  • 25g revet parmesan
  • 1l kraft av hønsebuljong eller grønnsaker

Det første jeg gjør når jeg skal lage risotto er først å sette på kraften til koking, så snart den koker skrur jeg ned temperaturen slik at den holder seg varm. Samtidig så rister jeg riskornene lett slik at de blir varme men ikke brune i en tørr panne. Mens temperaturen sakte men sikkert stiger i panna (gjør dette langsomt) hakker jeg sjalottløk og hvitløk som blir satt til side. Men hold et øye med panna, riskornene må ikke få tid og varme til å svi seg. Når de er varme tar jeg dem ut og har i tre store gode klatter med smør og steker løken til den er gyllen. Så går det en halv desiliter med vermut i panna og det får surre seg litt inn sammen med løken. Etter rundt 4-5 minutter går risen tilbake i panna og varmen skrus ned. Ha i nok varm kraft til at det dekker risen som ligger i panna. Fyll på med kraft litt etter litt slik at det dekker risen. Kutt aspargesen opp i biter på en cm og legg toppene til sides. Når halvparten av kraften har gått i panna pleier jeg å ha aspargesbitene i slik at de får trekke litt i kraften. Når du heller kraften over risen i panna så forsøk å holde igjen aspargesen slik at den først kommer med helt til slutt. Samtidig som den siste kraften er i ferd med å koke inn i risen med aspargesen kan du vende inn rundt 20g av den revne parmesanen. Du skal nå begynne å nærme deg en kremet konsistens på risottoen og den er klar for tallerkenen. Pynt med skuddene.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version