Grytetid! Her er våre 4 favoritter

Sensommeren er ofte en hektisk periode for mange. Man skal gire opp igjen etter en lat sommer, det er skolestart, barnehagestart, og det ene etter det andre. Som vi sier, det skjer noe hele tida. Når høsten begynner å sette seg har man også kommet dit at rutinene sklir litt som de skal og det åpner seg rom for å treffe venner og familie igjen. Eller rettere sagt, man har tid til å sette seg ned med dem og puste litt. Heldigvis har denne årstiden også en hel matkategori som er som skapt for dette, nemlig grytene.

Vi har ikke rukket å lage de helt store grytene enda i høst, men siden vi har laget et par her på bloggen før gjør vi plass til en ønskereprise over de beste høstgrytene.

Chili con carne

Chili con carne
Chili con carne

Løk, kjøtt, chili, tomater, gulrøtter, bønner og krydder. Bruk det kjøttet du finner på tilbud og kjør på. Når det er kaldt ute er det ekstra digg med noe som varmer selv etter at det har kommet ned i magen.

 

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon

Her er det høyrygg fra storfe som gjelder. Noen legger spesiell vekt på hvor dyr vin som blir brukt, det bryr ikke vi oss noe om. Vi lager det både i vanlig gryte og i trykkoker, men det virkelige trikset er godt med fersk timian og lettsaltet sideflesk.

 

Coq au vin

Coq au vin

Enda en herlighet med vin, men her skal du helst bruke en stor hane. Får du ikke tak i det kan du fint leve med en kylling. Server med en smakfull potetstappe som suger opp så mye som mulig av sausen på tallerkenen. Ta deg en tur på byen etterpå, gladere enn det på vei ut fra vors har du nok aldri vært. Vil du prøve øl i stedet? Coq au Weissbier er et magisk alternativ.

 

Lammeskank i porter

Lammeskank i ØL


Klar for mer lam, men ferdig med får i kål? Prøv lammeskank i porter. Mørk søt og deilig sammen med det smakfulle lammekjøttet. Og den deilige lukten i huset etterpå… Den alene er definitivt verdt det.

 

Hva er dine favorittgryter på høsten?

Published
Categorized as Mat

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version